Autobus začal za jízdy hořet, hasiči museli chladit nádoby s plynem

  • 7
V Železném Brodě začal ve čtvrtek po poledni za jízdy hořet linkový autobus. Řidič i dva cestující opustili vůz ještě předtím, než ho pohltily plameny. Přivolaní hasiči museli chladit nádoby s plynem, aby neexplodovaly.

Linkový autobus vzplál po poledni v železnobrodské části Jirkov. „Autobus, který vezl dva cestující, začal v blízkosti zastávky hořet. Všichni cestující včetně řidiče stihli však vystoupit,“ uvedl mluvčí krajských hasičů Jakub Sucharda. Nikdo tak neutrpěl zranění.

Přivolaní hasiči přijeli na místo v momentě, kdy plameny zachvátily už celý autobus. „Autobus byl poháněn plynem. Hasiči tak začali ochlazovat plynové nádrže, aby nedošlo k výbuchu,“ zmínil mluvčí.

Na místo dorazil i vyšetřovatel, který zjišťuje příčinu požáru a výši škody, kterou požár napáchal.

K nehodě plynového autobusu došlo v Libereckém kraji letos již podruhé. Minulý týden jiný plynový autobus sjel ze silnice a převrátil se přes střechu. Uvnitř byl pouze řidič, kterého hasiči vyprostili předním oknem. Následně ho transportovali do nemocnice na další ošetření.

Autobus vzplál v Jirkově, který je součástí Železného Brodu.

Autobus vzplál v Jirkově, který je součástí Železného Brodu.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz