Vandalové zpustošili sklad v Liberci, policie pátrá po partě mladíků

  • 3
Policisté už od června pátrají po zlodějích, kteří se vloupali do skladu jedné z firem v Liberci. Uvnitř vzali hasicí přístroje a také poškodili vysokozdvižný vozík. Policie nyní zjišťuje totožnost mladíků, které na místě zachytila bezpečnostní kamera.

Vandalové se do skladu firmy v ulici v Domky vloupali v sobotu 27. června. Jelikož se policii dosud nepodařilo pachatele dopadnout, zveřejnila nyní kamerové záznamy.

„Po poškození mechanismu vjezdových rolovacích vrat se vloupali do vnitřních prostor objektu, odkud odcizili uskladněné práškové hasicí přístroje a další rozličné vybavení. Jeden z hasicích přístrojů také přímo v interiéru haly použili. Pachatelé si všimli také odstaveného vysokozdvižného vozíku, který utrpěl škody na skleněných výplních oken a interiéru,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Celkovou škodu firma vyčíslila na více jak 84 tisíc korun.

Policisté pachatele podezřívají z krádeže a poškození cizí věci, za což jim hrozí až dva roky ve vězení.

„V této souvislosti žádáme veřejnost o spolupráci při pátrání po totožnosti pětice mladíků, které zachytila jedna z průmyslových kamer v areálu firmy. Jejich svědectví může policistům výrazným způsobem pomoci k objasnění případu,“ říká mluvčí, s tím, že pokud někdo někoho z pětice mladíků pozná, má se obrátit na linku 158 nebo dorazit na služebnu policie na Vápence.

„Zároveň žádáme i osoby na fotografii, aby se policistům přihlásily,“ dodává.