ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Marek Podhora, MAFRA

Mrtvá žena z Rovenska měla na těle podezřelá zranění, policie hledá svědky

  • 4
Kriminalisté vyšetřují smrt pětatřicetileté ženy, jejíž tělo bylo nalezeno tento týden v Rovensku pod Troskami. Pitva ukázala, že se na její smrti mohl podílet někdo další. Policie proto hledá případné svědky.

Po ženě pátrali policisté od neděle, její tělo nalezli o den později.

„Lékař přivolaný na místo nálezu bohužel konstatoval smrt, přičemž ke zjištění příčin policisté nařídili provést soudní pitvu. Ta potvrdila, že žena měla na těle zranění, která by mohla nasvědčovat účasti jiné osoby,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Kriminalisté, kteří si případ převzali, zajistili na místě řadu stop a nařídili vyhotovení znaleckých zkoumání. Případného pachatele podezřívají z násilného trestného činu.

Pětatřicetiletou ženu svědci naposledy spatřili v restauraci U Alenky v ulici Komenského v Rovensku pod Troskami, odkud odešla v sobotu 25. července, přibližně ve 23 hodin. 

„V tuto dobu měla na sobě 175 centimetrů vysoká, tmavovlasá žena střední postavy tříčtvrteční světle modré volné kalhoty bez kapes, na nohou páskové boty šedé barvy, černé tílko s nápisem Killer cobra. Přes ramena mohla mít přehozený červený svetr,“ přiblížil Robovský. 

Žena nosila dioptrické brýle, avšak nemusela je mít v době svého odchodu z restaurace na očích.

Kriminalisté nyní žádají případné svědky, kteří ženu odpovídající popisu spatřili v nočních hodinách ze soboty na neděli 26. července nebo mají důležité informace k okolnostem jejího úmrtí, aby se obrátili na nejbližší oddělení policie nebo se ozvali na linku 158. 

Zároveň žádají o spolupráci řidiče, jejichž vozidla jsou vybavena palubní kamerou a kteří v nočních hodinách projížděli obcí Rovensko pod Troskami, aby se ozvali také a poskytli policii záznam.

Tělo ženy nalezli policisté v Rovensku pod Troskami.

Tělo ženy nalezli policisté v Rovensku pod Troskami.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz