Podvodník se nechal vyfotit.

Podvodník se nechal vyfotit. | foto: Policie ČR

Podvodník prodal hoteliérovi falešné dárkové karty a vyfotil se s ním

  • 9
Muž ze Strakonic, který se vyhýbá vězení za předchozí delikty, dál podvádí lidi v Libereckém i Královehradeckém kraji. Hoteliérovi z Pece pod Sněžkou utekl bez placení a ještě mu prodal falešné poukazy na nákup zboží. Působil však mile a s hoteliérem se dokonce vyfotil.

Devětačtyřicetiletý David Janeček ze Strakonic, který je pravomocně odsouzen za podvody, se od loňského května vyhýbá nástupu do vězení.

V září se pohyboval v Harrachově nebo v Jilemnici, později i v Peci pod Sněžkou, kde se nechal ubytovat v soukromém penzionu. 

„Kromě toho, že po jednadvacetidenním pobytu utekl majiteli bez zaplacení stravy a ubytování, prodal mu navíc za devět tisíc korun dárkové karty na nákup značkového sportovního oblečení, za které v obchodech nelze nic koupit, protože nejsou finančně kryté. Ubytovateli tím způsobil škodu za bezmála 17 tisíc korun,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Hledaný muž, který vystupuje pod různými vymyšlenými jmény, je podle lidí, které už napálil, velmi přátelský a společenský. 

„Rodina ubytovatele z Pece pod Sněžkou si s ním dokonce pořídila společnou fotografii,“ dodala Baláková.

Janeček v minulosti od lidí lákal peníze na obstarání vstupenek na fotbalové zápasy, které nikdy nedodal, a nebo prodával dárkové karty na sportovní značkové zboží. Má kratší, prošedivělé vlasy, modré oči a trpí lupénkou. 

Policisté nyní prosí o pomoc s hledáním muže. „Pokud nám ho můžete pomoci vypátrat, volejte prosím okamžitě naši bezplatnou tísňovou linku 158,“ zakončuje mluvčí.