Drogy se skrývaly v rukojetích pálek. | foto: Policie ČR

Dvojice pašovala drogy do vězení, pervitin schovala do ping-pongových pálek

  • 3
Do pálek na stolní tenis schovala dvojice z Královéhradecka pervitin pro vězně z rýnovické věznice v Jablonci nad Nisou. Zásilku však ještě před doručením odhalila vězeňská služba. Dvojici nyní hrozí až pět let za mřížemi.

Drogy v rukojetích pálek odhalila vězeňská služba v dubnu letošního roku.

„Když příslušníci Vězeňské služby Věznice Rýnovice prováděli kontrolu přijatých zásilek pro odsouzené, dvě z obálek obsahovaly mnohem víc, než se zprvu zdálo. V rukojeti pálek se ukrývalo takové množství pervitinu, které by posloužilo k několika dávkám,“ uvedla Adéla Maňasová z tiskového oddělení krajské policie.

Příjemci byli z řad odsouzených, kteří si v tu dobu již odpykávali své tresty. „Pachatelé se případný pach produktu uvnitř sportovního vybavení pokusili překrýt aromatickým prostředkem,“ přiblížila Maňasová.

Jabloneckým kriminalistům se podařilo vypátrat odesílatele, kteří se pokusili drogy do věznice propašovat. „Kriminalisté odhalili dvě osoby z Královéhradecka, ve věku 35 a 28 let, které tuto promyšlenou trestnou činnost zrealizovaly,“ zmínila Maňasová. 

Vyšetřovatel nyní oběma odesílatelům sdělil obvinění ze spáchání přečinů nedovolené výroby a jiného nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání ve formě spolupachatelství. 

„V případě pravomocného odsouzení tak mohou putovat za adresáty do cel věznice na dobu od jednoho do pěti let,“ dodala Maňasová.