Policisté zjistili, že si mladík vše vymyslel. (Ilustrační snímek)

Policisté zjistili, že si mladík vše vymyslel. (Ilustrační snímek) | foto: Leo Nikolaev pro iDNES.cz

Mladíka prý okradlo pět lupičů, ve skutečnosti si opilý vymýšlel

  • 2
Českolipským kriminalistům se podařilo objasnit loupež, kterou dvacetiletý mladík nahlásil 26. května. Pět mužů k němu prý v noci přistoupilo a když neměl cigaretu, zkopali ho a ukradli mu tašku s věcmi. Jenže se ukázalo, že všechno bylo jinak.

"Dne 26. května přijali policisté oznámení o údajné loupeži, ke které mělo dojít téhož dne kolem 3:30 v Havlíčkově ulici v České Lípě. Dvacetiletý mladík kriminalistům podrobně popsal, jak ho zastavilo pět neznámých lupičů, kteří po něm nejprve chtěli cigaretu, a když žádnou u sebe neměl, povalili ho na zem a kopali do něj," uvedla českolipská policejní mluvčí Ivana Baláková.

Pak mu prý odcizili kabelu s mobilním telefonem, platební kartou a osobními doklady a způsobili mu tak škodu ve výši 9 600 korun.

"Kriminalisté v tomto týdnu zjistili, že lupiči z této historky neexistují, a že mladík kabelu nejspíš ztratil v opilosti," doplnila mluvčí.

Proč si pak vymyslel a oznámil loupež, ale vysvětlit nedovedl. Policii jen přiznal, že byl dost opilý a z toho večera si moc nepamatuje.

"Policisté mobilní telefon, který měl být uloupený, vypátrali. Ležel v jedné zastavárně, kam ho odprodal šestadvacetiletý muž, který pouzdro s mobilním telefonem našel na ulici v České Lípě. Telefon za více než pět tisíc korun ani cizí platební kartu si ale nechávat neměl, a proto se teď bude zodpovídat ze zatajení věci a neoprávněného opatření platebního prostředku," uzavřela Baláková.