ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Fotolia

Při střetu tří aut na Semilsku utrpělo zranění sedm lidí

  • 1
Tři osobní auta se odpoledne střetla na silnici 290 u Vysokého nad Jizerou na Semilsku. Záchranáři ošetřili sedm zraněných, silnice byla v místě nehody několik hodin uzavřena.

Policie odhaduje, že uzavírka ve směru od Vysokého ke křižovatce na Poniklou a Semily potrvá do 19:00.

Nehoda se stala krátce po 13. hodině nedaleko čerpací stanice u vjezdu do města. „Dvě osoby hasiči z vozů vyprošťují pomocí hydraulických nástrojů,“ uvedli na Twitteru hasiči. 

„Řidič osobního vozu se čtyřmi spolujezdci, který jel ve směru od Vysokého nad Jizerou vlivem nepřiměřené rychlosti nezvládl řízení, přejel do protisměru, kde se střetl s protijedoucím vozidlem, v němž cestovali další dva lidé,“ popsala nehodu mluvčí policie Dagmar Sochorová.

Na místě zasahovali i záchranáři ze sousedního Královéhradeckého kraje. „Je tam jejich vrtulník,“ uvedl mluvčí záchranné služby Libereckého kraje Michael Georgiev.

 Po zásahu doplnil, že záchranáři na místě ošetřili sedm lidí. Jednoho s těžkým zraněním přepravil vrtulník do Fakultní nemocnice v Hradci Králové. Nebyl ale v ohrožení života.

Další dva účastníci nehody utrpěli podle Georgieva středně těžké poranění a sanitky je převezly na traumacentrum do Liberce, převezeni tam byli i další dva lidé s lehčím zraněním. Poslední dvojici lehce zraněných ošetřili podle Georgieva na chirurgii v Jilemnici.

Do nehody bylo podle ní zapojeno ještě třetí auto, tam ale nikdo zraněn nebyl.

,