Střet auta s popeláři nepřežily žena a dítě, druhé zemřelo ve vrtulníku | foto: FTV Prima

Policie hledá svědky tragické nehody, při níž zahynula matka s dvěma dětmi

  • 1
Řidiče, kteří minulý týden projížděli kolem tragické dopravní nehody matky s dětmi mezi Libercem a Mníškem, hledá policie. Zajímají ji především záznamy z palubních kamer. Zároveň prosí, aby se jí přihlásili svědci, kteří na místě pomáhali a poskytovali posádce první pomoc.

Tragická nehoda, při níž matka s dvěma dětmi narazila do popelářského vozu, se stala minulý pátek mezi Libercem a Mníškem.

„Žádáme, aby se nám přihlásili případní řidiči, kteří byli u místa dopravní nehody a mají k dispozici záznamy z palubních kamer svých vozidel,“ říká policejní mluvčí Dagmar Sochorová. 

Policie přijme jakékoliv videozáznamy, na kterých jsou zachyceny důležité okamžiky vztahující se k nehodě.

„Dále žádáme, aby se nám přihlásili svědci nehody, kteří byli na jejím místě jako první a poskytovali společně s polským občanem první pomoc posádce havarovaného osobního vozidla,“ přibližuje Sochorová.

Podle zjištění policie také  jel před osobním vozem ve směru na Liberec pravděpodobně nákladní vůz, který byl asi naložený kontejnerem, místy zrezivělým. I řidiče toho vozu policie žádá o pomoc.

„Je pravděpodobné, že tento dosud neznámý řidič s neustanoveným nákladním vozem se během jízdy bezprostředně před tragickou událostí míjel s protijedoucím nákladním vozidlem, které se následně střetlo s osobním vozidlem,“ uvedla mluvčí policie.

Řidiči a svědci se můžou hlásit na telefonním čísle 158 nebo osobně na kterékoliv policejní služebně.

Při dopravní nehodě přišla o život řidička osobního auta a jedno z dětí. Druhé zemřelo při leteckém převozu do nemocnice. 

Následně se po sociálních sítích začalo šířit video dívky, která tvrdí, že je dcerou ženy a sestrou dvou dětí. Dívka v něm tvrdí, že je přesvědčena, že nešlo o nehodu. Za celou událost podle ní může spor o děti.

28. října 2019