Mezi Rynolticemi a Jítravou se střetly čtyři vozy.

Mezi Rynolticemi a Jítravou se střetly čtyři vozy. | foto: Hasiči Hrádek nad Nisou

Při hromadné nehodě na Liberecku se zranili tři lidé, v místě hustě sněžilo

  • 13
Vážná dopravní nehoda se stala v pátek v podvečer na vytížené silnici mezi Jítravou a Rynolticemi na Liberecku. Při srážce osobních aut a jedné dodávky utrpěli tři lidé středně těžká zranění. K nehodě mohlo přispět i husté sněžení. Policie úsek ve 21:30 zprůjezdnila.

K nehodě došlo na silnici I/13 kolem čtvrt na šest večer. „Na rovince před Rynolticemi ve směru od Liberce se střetla čtyři vozidla,“ potvrdila policejní mluvčí Ivana Baláková.

U nehody zasahovali krajští záchranáři. „Na místě byly tři zraněné osoby, které utrpěly středně těžké poranění. Byly při vědomí a na místě s posádkou komunikovaly. Záchranáři je převezli do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ uvedl mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Hasiči museli zaklíněné osoby vyprostit pomocí hydraulického vyprošťovacího zařízení. „Ostatním čtyřem účastníkům nehody byl po ošetření poskytnut tepelný komfort ve vozidle místní jednotky,“ uvedl mluvčí hasičů Jakub Sucharda.

Příčinu nehody v tuto chvíli vyšetřují policisté. Na vině může být i husté sněžení. „Povětrnostní podmínky měly vliv na příčinu nehody. Kdo se s kým střetl, ale v tuto chvíli ještě nevíme,“ zmínila Baláková.

Úsek silnice policisté kolem 21:30 opět zprůjezdnili. Nadále však varují, aby byli řidiči kvůli nepříznivému počasí opatrní.

K nehodě došlo na rovince mezi Rynolticemi a Jítravou.

K nehodě došlo na rovince mezi Rynolticemi a Jítravou.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz