Řidič zůstal po nárazu do stromu zaklíněný v autě. | foto: HZS Libereckého kraje

Řidič v noci nezvládl jízdu a narazil do stromu. Zůstal zaklíněný v autě

  • 0
V sobotu v noci vyjížděli hasiči, policisté i záchranáři k vážné nehodě osobního auta na Českolipsku. Mladý řidič tam zůstal po nárazu zaklíněný ve voze a vyprostit ho museli hasiči speciální technikou.

„Událost se stala mezi obcemi Polevsko a Kytlice v sobotu v 1:06 hodin. Po bočním nárazu do stromu zůstal v osobním automobilu Renault Megane zaklíněný řidič,“ uvedla mluvčí libereckých hasičů Zdenka Štrauchová.

Na místo okamžitě vyrazili profesionální hasiči z České Lípy spolu s dobrovolnými hasiči z Nového Boru. Při vyproštění řidiče pracovali s hydraulickými nástroji.

„Provedli jsme odstřižení střechy vozidla, dále pak pomocí rozpínacího nástroje, řetězů a rozpínací tyče jsme odtáhli palubní desku a volant od zaklíněných nohou řidiče,“ popsal velitel zásahu Jan Jech ze stanice Česká Lípa.

Po vyproštění byl zraněný muž předán záchranářům a transportován do sanitního vozu.

„Během vyprošťování se na místo dostavili jeho rodiče, kterým byla poskytována současně ze strany zasahujících hasičů první psychická pomoc,“ dodala mluvčí. Po dohodě s policisty byl na místo kvůli další pomoci přivolán i policejní psycholog.

U vozidla bylo provedeno odpojení akumulátoru, únik provozních kapalin hasiči nezjistili.