Při srážce linkového autobusu s autem v Liberci se zranilo pět lidí

  • 5
Při srážce autobusu s osobním autem v Liberci se ráno zranilo pět lidí, jeden středně těžce, čtyři lehce. Kunratická ulice byla celé dopoledne uzavřena. V městě pod Ještědem ráno silně pršelo, jiný autobus a auto se srazily také v Jizerské ulici.

„Zranění utrpělo celkem pět osob. Z toho byly čtyři osoby zraněné lehce, jedna středně těžce. Všichni byli transportováni do liberecké nemocnice na traumatologickou ambulanci. Byli při vědomí, s posádkou komunikovali,“ uvedl k nehodě v Kunratické mluvčí záchranářů Michael Georgiev.

Kolize se odehrála po sedmé hodině ranní na křižovatce pod Obchodním domem Luna. V autobuse cestovalo 14 lidí, na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů.

„Na základě prvotního šetření řidič s osobním vozidlem s dosud nezjištěných příčin pravděpodobně vjel do protisměru, kde se čelně střetl s linkovým autobusem. Při tomto střetu byl řidič vozu těžce zraněn a z místa události převezen do liberecké nemocnice,“ uvedl policejní mluvčí Vojtěch Robovský.

Alkohol u řidiče autobusu byl vyloučen na místě provedenou dechovou zkouškou, která měla negativní výsledek. U řidiče osobního vozidla si policisté vyžádali odběr krve v nemocnici.

Další autobus se srazil s osobním autem v Jizerské ulici, tato událost se obešla bez zranění. Nehodu dvou osobních aut řešili policie také na křižovatce ulic Tanvaldské a Pivovarské, rovněž bez následků na zdraví.

Nehoda se stala v ulici Kunratická

Nehoda se stala v ulici Kunratická

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz