Následky požáru poloroubeného rodinného domku v Brništi na Českolipsku.

Následky požáru poloroubeného rodinného domku v Brništi na Českolipsku. | foto: HZS Libereckého kraje

Na Českolipsku lehl popelem dům, nejspíše kvůli závadě na nabíječce

  • 0
V Brništi na Českolipsku v noci na pondělí kompletně vyhořel rodinný domek. Jednou z možných příčin požáru může být podle hasičů závada na elektroinstalaci nabíječky akumulátorů. Celkovou škodu odhadli na dva a půl milionu korun.

Hořet začalo kolem půl čtvrté ráno. Na místě operovaly jednotky z Jablonného v Podještědí spolu s dobrovolnými hasiči z Mimoně a Brniště. Jelikož se jim však nedařilo oheň uhasit, museli přivolat ještě další dobrovolníky ze Stráže pod Ralskem.

"Protože byly místní zdroje vody včetně hydrantové sítě zamrzlé, museli hasiči vozit vodu v cisternových automobilových stříkačkách až z Mimoně," zmínila komplikace při zásahu mluvčí libereckých hasičů Iva Michalíčková s tím, že oheň se hasičům podařilo zlikvidovat až v půl třetí odpoledne.

Přesná příčina požáru se vyšetřuje. "Vzorky z místa byly odeslány k odborné expertize do Technického ústavu požární ochrany v Praze," uvedla mluvčí.

Podle ní je jednou z možných příčin požáru závada na elektroinstalaci nabíječky akumulátorů, která byla v době vzniku požáru v garáži zapojena do elektrické sítě.

Obec Brniště.