(Ilustrační foto)

(Ilustrační foto) | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Muži v pekárně nezaplatili svačinu, policie je hledá pro loupež

  • 13
Policejní stíhání hrozí dvěma mužům, kteří v jedné pekárně v České Lípě zaplatili za svačinu dvoutisícovkou, pak si to ale rozmysleli a vzali si bankovku násilím zpět. Po dvojici nyní policisté pátrají.

Bizarní událost se odehrála ve středu kolem půl čtvrté odpoledne. Hladové dvojici ve věku 30 let se do hledáčku dostala českolipská pekárna v Pražské ulici, kde si muži chtěli koupit svačinu.

"Za ni platili dvoutisícovou bankovkou. Prodavačce ji nejprve vydali, pak si to ale rozmysleli a vyzvali ji, aby jim bankovku zase vrátila zpět," popsala policejní mluvčí Ivana Baláková.

To však žena za pokladnou odmítla. Jeden z mužů ji proto násilím donutil otevřít kasu a bankovku si vzal. "Druhý z dvojice zatím hlídal u vchodu," dodala mluvčí. Muži si žádné jiné peníze kromě "jejich" dvoutisícovky z pekařství neodnesli.

Nezaplacená svačina je ovšem může vyjít pěkně draho. Kriminalisté totiž jejich návštěvu pekárny vyhodnotili jako loupež. Pokud dvojici dopadnou, mužům bude hrozit dvou až desetileté vězení.