Motorkáře zastavil až náraz do policejního auta (ilustrační snímek).

Motorkáře zastavil až náraz do policejního auta (ilustrační snímek). | foto: Petr Ježek, MF DNES

Zdrogovaný motorkář ujížděl policistům, zastavil ho náraz do jejich auta

  • 6
Policejní honičku zažili v neděli odpoledne lidé v liberecké čtvrti Jeřáb. Policisté v houkajícím autě pronásledovali motorkáře, který před nimi rychle ujížděl ulicemi a ohrožoval chodce. Později se ukázalo, že řidič byl zdrogovaný.

Policejní hlídka v autě zaregistrovala řidiče motocyklu, který městem projížděl velmi vysokou rychlostí, v Kubelíkově ulici kolem sedmnácté hodiny.

„Okamžitě se ho snažili zastavit za využití výstražného zvukového a světelného signalizačního zařízení. Motorkář na to ale reagoval zvýšením rychlosti,“ konstatovala policejní mluvčí Ivana Baláková.

Šofér motocyklu ohrožoval nejen ostatní řidiče, ale také chodce - a to tehdy, když opakovaně vjel na chodník a oni před ním museli uskakovat.

Motorkář vezl sáček s bílým práškem

„Jeho pronásledování probíhalo z Kubelíkovy ulice dále přes ulici Americkou a Hanychovskou až ke křižovatce ulic Hanychovská a Žitavská, kde se policistům podařilo motorkáře předjet a zatarasit mu jízdní dráhu svým vozem,“ vylíčila mluvčí.

Motocyklista pak do něj najel a policisté ho okamžitě zadrželi. „Při střetu motorky se služebním autem se nikdo nezranil, a to ani motorkář, který na sobě neměl žádné zjevné poranění a nabízenou prohlídku lékařem odmítl jako zbytečnou,“ dodala Baláková.

Policisté ho podrobili orientační zkoušce na drogy, která vyšla pozitivně. „Motorkář sám přiznal, že drogu požil předchozího dne. Navíc měl u sebe sáček s bílou sypkou hmotou, kterou policisté zašlou k laboratornímu zkoumání,“ upozornila mluvčí.