ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Martin Veselý, MAFRA

Muže podezřelého z přepadení pošty na Českolipsku dopadla policie

  • 1
Pětatřicetiletého muže, který je podezřelý z loupežného přepadení pošty v Horní Libchavě, zadrželi v uplynulých dnech na území České Lípy kriminalisté. Hrozí mu až desetileté vězení.

Lupič ozbrojený střelnou zbraní přepadl 17. září ráno poštu v Horní Libchavě. Zbraní ukrytou pod igelitovou taškou mířil na zaměstnankyni pobočky a požadoval, aby mu vydala peníze. V obavě o svůj život mu dala desítky tisíc korun. Pachatel je strčil do připravené igelitové tašky a odešel.

Poštovní úřednice ihned po jeho odchodu informovala bezpečnostní agenturu, která vzápětí kontaktovala policii. Do pátrací akce se zapojilo několik policejních hlídek a vrtulník s termovizí.

„Případu se od začátku věnovali českolipští kriminalisté, kterým se díky kvalitní operativně pátrací činnosti a zajištění důkazních prostředků a stop na místě činu podařilo ustanovit pachatele a následně jej zadržet,“ popsala Adéla Maňasová z oddělení tisku a prevence krajské policie v Liberci.

Za pachatele označili pětatřicetiletého muže z Českolipska, který má bohatou trestní minulost.

Policejní komisař muže na základě shromážděných důkazů obvinil ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže. Soudce poslal obviněného do vazební věznice.

„V případě pravomocného odsouzení hrozí pachateli až desetiletý trest odnětí svobody,“ doplnila Maňasová. K loupeži se podle ní muž uchýlil kvůli špatné finanční situaci.