Pes zahrnul své zachránce vděčností.

Pes zahrnul své zachránce vděčností. | foto: HZS LK

Hasiči zachránili psa uvězněného v hořícím bytě, zahrnul je vděčností

  • 21
Vděčné olíznutí si vysloužili liberečtí hasiči od psa, kterého v úterý odpoledne zachránili z hořícího bytu. Fenka boxera zůstala uvězněná v místnosti plné kouře. Příčinou a okolnostmi vzniku požáru se nyní zabývá policie.

Požár vypukl před druhou hodinou odpoledne v ulici Slovenského národního povstání. 

„Požár hasiči velmi rychle zlikvidovali a zakouřené prostory odvětrali pomocí přetlakové ventilace,“ zmínila mluvčí hasičů Lucie Hložková. 

Plameny v bytě napáchaly škodu ve výši 50 tisíc korun. Na místě zasahovali profesionální i dobrovolní hasiči, kterým se podařilo uchránit majetek ve výši jeden milion korun.

Požár však bude mít dohru. Okolnostmi se nyní zabývají liberečtí policisté a podle informací iDNES.cz v bytě patrně objevili pěstírnu konopí.

„V průběhu ohledání požářiště byly nalezeny látky, které je nutné dál zkoumat, abychom mohli potvrdit nebo vyvrátit možné spáchání protiprávního jednání, které by mohlo plynout z jejich držení,“ řekl k tomu neurčitě policejní mluvčí Vojtěch Robovský. Na dotaz, zda šlo o látky spojené s výrobou drog, odpovědět odmítl.

Není to jediný požár, který hasiči v této lokalitě v poslední době řešili. Koncem loňského léta vybuchl ve stejné ulici plyn. Exploze zranila seniorku, která později následkům podlehla v nemocnici.

Požár bytu vypukl v ulici Slovenského národního povstání.

Požár bytu vypukl v ulici Slovenského národního povstání.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz