Liberecká policie hledá svědky bitky v nákupním centru, chce hlavně videa

  • 70
Policie hledá očité svědky sobotní rvačky v libereckém obchodním centru, při které jeden z útočníků použil teleskopický obušek a druhý baseballovou pálku. Vyšetřovatelům by pomohla zejména videa, která si přihlížející pořizovali.

Surová rvačka mezi dvěma čtyřicátníky se strhla v sobotu po sedmé hodině večerní v rušném OC Forum ve středu Liberce. Krvavou bitku mezi oběma muži sledovalo z galerie nad přízemím Fora více než padesát lidí, včetně malých dětí (psali jsme v článku Rváči udělali z libereckého Fora gladiátorskou arénu. Šlo o spor rodin).

Policie nyní prosí o pomoc svědky, kteří incidentu přihlíželi, aby se jí ozvali. „Pomohly by nám i videozáznamy, které si mohli někteří přihlížející pořizovat na své mobilní telefony,“ upřesnila policejní mluvčí Vlasta Suchánková.

Svědci se mohou obracet na policejní oddělení v Krajinské ulici, na telefonní číslo 974 467 100 nebo využít linku 158.

Útočníka skolili policisté díky hmatům a chvatům

Rvačku, v jejíž blízkosti se nacházela skupina dalších Romů i členové ochranky Fora, ukončili až přivolaní policisté. Muž s vyholenou hlavou, z níž na několika místech tekla krev, se nechtěl policistům vzdát a museli ho přemoci s pomocí hmatů a chvatů. 

Krajský mluvčí záchranné služby Michael Georgiev upřesnil, že jeden muž utrpěl středně těžká zranění na hlavě a dalších částech těla. 

„Jedna dívka měla lehké zranění a byla velmi rozrušená. Oba převezla naše posádka do traumatologické ambulance v liberecké nemocnici,“ prohlásil Georgiev. 

Dívky si nafackovaly

Brutálně vyhlížející incident přitom začal nevinně. „Pohádaly se mezi sebou dvě dívky, jedna nezletilá a jedna mladistvá. Daly si na závěr několik facek a pak jejich spor skončil,“ konstatovala policejní mluvčí Suchánková.

„Děvčata odjela domů, kde ale o konfliktu řekla. Jejich příbuzní se rozjeli do Fora, aby si za dívky vyřídili účty,“ přiblížila mluvčí.

Proti vznikající potyčce zakročila ochranka Fora. Jeden z agresorů ale vytrhl příslušníkovi ostrahy teleskopický obušek a používal ho pak v bitce s holohlavým mužem.

„Výsledkem rvačky nebyla naštěstí vážná zranění,“ shrnula Suchánková s tím, že policie vyšetřuje sobotní událost pro podezření z ublížení na zdraví a výtržnictví.