Nová pobočka AAA Auto v Liberci

Nová pobočka AAA Auto v Liberci | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Nákupní zóna v Liberci se rozrostla, autocentrum nabídne až 400 vozů

  • 3
Liberecká nákupní zóna Severka se rozrostla. Na donedávna travnaté zatáčce vyrostla nová pobočka AAA Auto včetně parkoviště, na které se vejde až 400 vozů. Autocentrum se do moderních prostor přestěhovalo z Tanvaldské ulice.

„Již delší dobu jsme v Liberci hledali lokalitu, ve které by bylo možné postavit pobočku, jež nabídne větší počet vozů a bude schopná obsloužit více zákazníků. Jsme přesvědčeni, že tato nákupní zóna s vysokou návštěvností je ideální,“ uvedla Karolína Topolová, generální ředitelka a předsedkyně představenstva AURES Holdings, provozovatele mezinárodní sítě AAA Auto.

Letos toto autocentrum zatím prodalo již téměř tisíc automobilů, což je srovnatelný výsledek se stejným obdobím minulého roku. 

„Pandemie koronaviru se naštěstí na našich prodejích v Liberci projevila jen mírně,“ doplnila Topolová.

Nová pobočka v Liberci nabízí všechny služby klasického autocentra, a to výkup, prodej a finanční služby, včetně úvěrů na nákup vozů a zprostředkování jejich pojištění.

Nejprodávanějšími vozy v Liberci a okolí jsou Škoda Octavia, Škoda Fabia, Volkswagen Passat, KIA Ceed a Škoda Superb. Desítku nejprodávanějších vozů doplňují ještě Škoda Yeti, Volkswagen Golf, Škoda Rapid, Hyundai Tucson a Ford Focus. 

Mezi palivem drobně převládá benzín s 51 procenty, v barvách vede stříbrná metalíza před bílou a modrou. Obyvatelé Liberecka v AAA Auto letos nakupují ojeté vozy průměrně za 210 tisíc korun.

Nové autocentrum má celkovou plochu 22 367 metrů čtverečních. O zákazníky se stará celkem 37 zaměstnanců, o 15 více než na původní adrese. Stavba vyšla zhruba na 85 milionů korun.