Kocour Black přišel při útoku střelce o oko. | foto: Policie ČR

Neznámý střelec si vzal na mušku kocoury, jeden z nich přišel o oko

  • 19
Dva kocoury zasáhl během června neznámý střelec v Košťálově na Semilsku. Jednoho postřelil do břicha, druhému vystřelil oko. Po pachateli nyní pátrají policisté, za týrání zvířat mu hrozí až pět let vězení.

Střelec nejprve pálil na třináctiletého kocoura Kubu. Ten utrpěl 12. června střelné poranění na boku, které si vyžádalo intenzivní antibiotickou léčbu u veterinárního lékaře. 

„Oznamovatelka se původně domnívala, že se jen popral s jinou kočkou. Když mu ale po antibiotikách opadl otok, všimla si, že má v boku kulovitou ranku. Kocoura někdo postřelil zřejmě přímo na její zahradě, protože se netoulá a drží se jen u domu,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Střelné poranění utrpěl i desetiměsíční kocour Black, který žije v domě vedle majitelky prvního kocoura. 

Jeho majitel uvedl, že 23. června kolem deváté ráno svého kocoura vypustil z domu ven. Když ho před polednem volal domů, našel ho na dvorku s vystřeleným okem. 

„Zvíře přitom trpělo velkými bolestmi a majitel ho musel odvézt na veterinární stanici, kde ho lékařka operovala a potom mu ještě nasadila další antibiotickou léčbu,“ zmínila Baláková. Podle ní pálil střelec pravděpodobně ze vzduchovky.

Oběma případy se nyní zabývají semilští kriminalisté, kteří střelce podezřívají z týrání zvířat. Pachateli za něj hrozí až pět let ve vězení. Policisté zároveň prosí o pomoc případné svědky.

„Pokud jste v Košťálově a jeho blízkém okolí viděli cokoliv podezřelého, co by nám nyní mohlo pomoci případ objasnit, ozvěte se na linku 158, nebo kontaktujte kteroukoli služebnu Policie ČR,“ dodala Baláková.