V mrkvi bylo zapíchnuto několik připínáčků.

V mrkvi bylo zapíchnuto několik připínáčků. | foto: Farma ze Severu

Na hříbata nastražil mrkev s připínáčky, za pokus o týrání mu hrozí dva roky

  • 23
Mrkev se zapíchnutými připínáčky někdo vhodil do ohrady se čtyřmi koňmi v Dubnici na Českolipsku. Za pokus o týrání mu hrozí až dva roky ve vězení.

Neznámý pachatel hodil mrkev se šesti připínáčky do ohrady Farmy ze Severu mezi 31. květnem a 2. červnem. Právě v úterý ji provozovatelé farmy našli. Fotografii následně zveřejnili na Facebooku. 

„Dcera dnes ráno našla v ohradě... To vážně někomu ty koně tak vadí, že podstupuje až takovéhle praktiky? Máme tu dvě kobyly a dvě hříbata! Nedejbože aby to jedna z nich snědla! Přísahám Bohu, že až zjistím, kdo to byl, tak mu tu mrkev nacpu do pr***e a nechám ho vláčet za koněm,“ uvedli u snímku.

Útok na koně nyní šetří policisté ze Stráže pod Ralskem. „Kdyby některý z pasoucích se koní tuto mrkev strávil, mohlo by dojít k jeho bolestnému týrání,“ zmínila policejní mluvčí Dagmar Sochorová. 

„Naštěstí se dosud požití takto upravené mrkve u žádného ze zvířat neprokázalo a žádná taková další nebyla na uvedeném pozemku nalezena.“ 

Provozovatelé farmy ve středu dopoledne už svá slova mírnili. „My jsme ještě stále v šoku jak, někdo může něco takového udělat a proč... Proč řešit spory přes zvířata, která za to nemohou... Máme zvonek a kdokoliv může přijít a vyřešit problém s námi. A jestli je to závist? Prosím, ať si to dotyčný jde zkusit a sám uvidí, že není co závidět, je to spousta práce a odříkání a dá se to dělat jen pokud opravdu ty koně milujete,“ napsali pod snímek s koňmi.

Policisté neznámého pachatele podezřívají z týrání zvířat ve stádiu pokusu. „Pachateli za spáchání tohoto trestného činu v případě dopadení hrozí trest odnětí svobody až na dva roky,“ dodala Sochorová.

Mrkev hodil neznámý pachatel ke koním v Dubnici na Českolipsku

Mrkev hodil neznámý pachatel ke koním v Dubnici na Českolipsku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz