Kocour, kterého smrtelně postřelil neznámý pachatel.

Kocour, kterého smrtelně postřelil neznámý pachatel. | foto: Policie ČR

V Jestřebí někdo postřelil kocoura, veterinář musel zvíře uspat

  • 20
V Jestřebí na Českolipsku neznámý pachatel postřelil kocoura. Zvíře, které se zraněné vrátilo domů, musel po neúspěšné léčbě veterinář uspat. Střelci hrozí za týrání zvířat dva roky vězení.

Zraněný kocour se vrátil ke své šestašedesátileté majitelce 28. dubna. „Obě zadní nohy táhl za sebou,“ sdělila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Žena ho proto okamžitě odvezla na veterinární stanici, kde po rentgenovém vyšetření lékař zjistil, že kocour má v páteři brok, který mimo jiné blokuje jeho pohybové schopnosti.

„V rámci následné léčby mu předepsal nejen antibiotika, ale také léky na bolest, které nutně potřeboval. Zdravotní stav kocoura se ale do 7. května natolik zhoršil, že ho musel lékař uspat,“ popsala Baláková.

Majitelka uhynulého kocoura proto podala na neznámého střelce trestní oznámení pro spáchání přečinu týrání zvířat. Případem se nyní zabývají kriminalisté.

„Z výpovědi ženy je zřejmé, že ke střelbě došlo s největší pravděpodobností přímo v obci Jestřebí,“ dodala Baláková. Pachateli hrozí v případě dopadení až dva roky ve vězení.