Mrazivý den v osadě Jizerka na Jablonecku. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

V noci naměřili na Jizerce minus 23 stupňů, na Šumavě minus 27

  • 22
Zatím nejchladnější noc začínající zimy má za sebou Liberecký kraj. Pod minus deset stupňů Celsia klesla teplota v krajském Liberci a v Jizerských horách i Krkonoších bylo místy pod minus 15 stupni. Na Jizerce v Jizerských horách klesla teplota dokonce pod minus 23 stupňů. Ještě chladněji bylo na Šumavě.

O nízkých teplotách informoval web Českého hydrometeorologického ústavu

Jak upozornil jeden ze čtenářů iDNES.cz, ještě chladněji však bylo například na Rokytské slati na Šumavě, kde teplota klesla až pod minus 27 stupňů. Na Kvildě bylo minus 25.

Silnice v Libereckém kraji jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Hlavní tahy jsou po chemickém ošetření mokré a místy mohou být namrzlé. Zledovatělá či ujetá vrstva sněhu krytá posypem je na silnicích nižších tříd v Jizerských horách, západní části Krkonoš i vyšších polohách Českolipska. Místy jsou mlhy, které mohou namrzat.

Meteorologové očekávají, že v úterý bude v kraji polojasno až oblačno. Odpoledne by měla přibývat oblačnost a kvečeru se přidá sněžení. Nejvyšší denní teploty budou mezi jedním stupněm a minus dvěma stupni Celsia, na horách bude maximálně od minus tří do minus šesti stupňů.

,