ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Jan Pešek, MF DNES

Muž chtěl na benzince zapalovač a plyn. Zapálím vůz, je to moje práce, říkal

  • 1
Až dva roky vězení hrozí muži, který na začátku prosince požadoval zapalovač a plyn po obsluze benzinové stanice v Jablonci nad Nisou. Tvrdil, že chce zapálit auto a že je to jeho práce. Poté vyhrožoval, že se všichni „proletí“.

Sedmačtyřicetiletý muž přišel na benzinovou stanici Shell v Rýnovicích 4. prosince. 

„Krátce před šestou hodinou ráno po obsluze benzinové stanice požadoval nejprve tekutý zapalovač a poté chtěl plyn, nejspíše do zapalovače,“ uvedla policejní mluvčí Dagmar Sochorová. Během toho obsluze sdělil, že musí zapálit vozidlo s tím, že je to jeho práce. 

Žena mu odmítla zapalovač prodat, zatímco muž si šel sednout na židli před budovu stanice, kde byl následně zadržen policejní hlídkou. Tu zavolala obsluhující žena, neboť se obávala mužova chování.

„Muž totiž na skutečnost, že mu obsluha požadované zboží neprodá, reagoval slovy, že všichni uvidí a že se proletí,“ dodala mluvčí. Za výtržnictví nyní muži hrozí až dva roky ve vězení.

Podobná situace se odehrála před měsícem na jiné benzinové stanici, která leží jen několik set metrů dál. Zdrogovaný cizinec tu polil svůj vůz benzinem a vyhrožoval, že ho zapálí. K činu ho prý navedly hlasy, které slyšel v hlavě. Situaci vyřešil kolemjdoucí policejní komisař. Muži hrozí až osm let ve vězení.