Komplikace se dotknou křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní.

Komplikace se dotknou křižovatky ulic Budovatelů a Poštovní. | foto: Martin Trdla, MF DNES

Jablonecké silnice obsadí dělníci, Poštovní ulicí neprojedou auta ani MHD

  • 0
Rušná tepna v dolním centru Jablonce je po pomalu končící zimě opět uzavřená. Automobily ani MHD od začátku tohoto týdne neprojedou Poštovní ulicí od křižovatky s ulicí Budovatelů po křížení s ulicí Libereckou. Důvodem je příprava na pokládku finálního povrchu Poštovní ulice.

Ta ho dostane po loňských pracích a hotový musí být do 6. dubna. V tu dobu ale začnou práce na druhé etapě výstavby dešťové kanalizace. Potrvají po celou stavební sezonu, jejich součástí budou i další práce na inženýrských sítích. 

„Stejně jako v minulém roce se spojíme se správci dalších sítí, abychom město zatížili výkopy jen jednou,“ řekl náměstek primátora Petr Roubíček s tím, že pracovat se bude na celkem pěti projektech společně.

„Dělat se bude splašková neboli jednotná kanalizace, vedení plynu a vody, dešťová kanalizace a veřejné osvětlení. Pět věcí, které jsou náročné na koordinaci, jež je v tomto momentě opravdu zásadní. Bez ní by nešlo vše zvládnout v jedné stavební sezoně. Dobrou zprávou ale je, že tři z pěti projektů bude dělat jeden zhotovitel,“ konstatoval náměstek. 

Letos se stavbaři budou pohybovat ulicemi Liberecká, Generála Mrázka a Komenského. Prvním úsekem bude křižovatka ulic Poštovní, Liberecká a Opletalova u městského divadla. Součástí letošní velké stavební akce bude kompletní rekonstrukce konstrukčních vrstev vozovek a kompletní přeložení chodníků.

„Technické služby budou měnit kabeláž, osazovat částečně nové sloupy a nové body veřejného osvětlení. Po celou dobu budou muset řidiči pečlivě sledovat aktuální dopravní značení. Odkloněna bude také autobusová doprava včetně změněných a dočasně zrušených zastávek,“ upozornila mluvčí jablonecké radnice Jana Fričová.

Auta neprojedou Poštovní ulicí.

Auta neprojedou Poštovní ulicí.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz