Hasiči museli cestující z osobního vozu vyprostit.

Hasiči museli cestující z osobního vozu vyprostit. | foto: HZS LK

Řidič nestihl předjet kamion, čelně se střetl s protijedoucím vozem

  • 193
Šest lidí utrpělo zranění při ranní nehodě u Cvikova na Českolipsku. Ve voze, který se nestihl zařadit po předjíždění kamionu, zůstali zaklínění čtyři lidé. Hasiči je museli pomocí hydraulických nůžek vyprostit.

Nehoda se stala krátce po šesté hodině ráno u Cvikova na Českolipsku nedaleko odbočky na Svor.

Podle mluvčí hasičů Lucie Hložkové došlo k čelnímu střetu dvou vozů. Jeden z nich předjížděl na plné čáře kamion a nestihl se zařadit zpátky do svého pruhu.

„Po střetu zůstaly v osobním voze, který předjížděl kamion, zaklíněny čtyři osoby. Pomocí hydraulického nářadí jsme je postupně vyprostili,“ uvedla Hložková. 

Původní zprávy hovořily o tom, že kamionu praskla pneumatika. To ale mluvčí policie Ivana Baláková vyvrátila. „Během nehody sice došlo k poškození kamionu a dalšího vozu, předtím ale kamion jel.“

Záchranáři na místě ošetřili celkem šest lidí, z toho pět z osobního vozu, který nezvládl předjížděcí manévr. Tři utrpěli středně těžká zranění, tři měli lehká zranění. Silnice I/13 u Cvikova byla na několik hodin uzavřená, provoz se podařilo obnovit před jedenáctou hodinou.

Nehoda se stala nedaleko Cvikova na Českolipsku

Nehoda se stala nedaleko Cvikova na Českolipsku

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz