ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Marek Podhora, MAFRA

V potoce ve Cvikově zemřel bezdomovec, jeho známý šel místo pomoci spát

  • 1
Policisté vyšetřují smrt bezdomovce, který v pátek spadl do Boberského potoka ve Cvikově. Podezírají jeho známého, se kterým konzumoval alkohol. Ten se údajně snažil svého kamaráda vytáhnout, ale nakonec šel spát.

Pětapadesátiletý bezdomovec spadl do Boberského potoka v pátek 25. září kolem osmé hodiny večerní. Na místo přivolal policisty muž, který se o údajném pádu bezdomovce dozvěděl z doslechu. 

„Když jsme koryto potoka následně prohledali, nalezli jsme v něm bezvládné tělo tohoto muže, který už bohužel nejevil známky života. Žádná závažná viditelná zranění na sobě neměl a ke zjištění příčiny jeho úmrtí nařídil vyšetřovatel provést soudní pitvu, která proběhne ve středu,“ zmínila policejní mluvčí Ivana Baláková.

Policie zatím podezřívá z neposkytnutí pomoci mužova známého z komunity bezdomovců, v jehož přítomnosti do potoka spadl.

„Oba byli toho večera pod vlivem alkoholu. Podezřelý se ho údajně pokusil vytáhnout z hlubokého a strmého koryta ven, ale protože to bylo pro něj ve tmě obtížné, ponechal ho v potoce samotného a šel spát, aniž by mu alespoň nějakou pomoc přivolal,“ dodala mluvčí.