Šíp uvázl býkovi v čele.

Šíp uvázl býkovi v čele. | foto: Policie ČR

Šíp z kuše zůstal býkovi v čele, po střelci pátrá policie

  • 56
Živý terč si z mladého býka udělal neznámý střelec v Luhově na Českolipsku. Zvíře zasáhl šípem do čela, další zranění mu pak způsobil střelnou zbraní nad okem a na krku. Po střelci nyní pátrá policie. Viní ho z týrání zvířat.

Poraněného býka našli zaměstnanci statku Sedliště na pastvině v Luhově ve středu 10. června po sedmé hodině ráno. 

„Mladý býček měl uprostřed čela zabodnutý šíp. Kromě toho měl ještě nad pravým okem vstřelenou diabolku a v laloku pod krkem další dvě větší, zřejmě také střelná poranění ze zbraně větší ráže, než je vzduchová pistole. Šíp na něj někdo vystřelil nejspíš z kuše,“ uvedla policejní mluvčí Ivana Baláková.

Přivolaný veterinář býkovi ošetřil všechna zranění a konstatoval, že se zvíře nachází v kritickém stavu s nejistou prognózou. Pokud by býk zahynul, vznikla by majiteli škoda ve výši 10 tisíc korun.

„Motiv střelce či skupiny střelců zatím neznáme, nicméně se přikláníme k hypotéze, že si z mladého býčka někdo udělal živý terč,“ řekla Baláková.

Vzhledem k tomu, že střelec přivodil zvířeti velmi bolestná zranění, podezřívají policisté pachatele z týrání zvířat. A pátrají po případných svědcích, kteří si mezi 11. hodinou dopolední 9. června a čtvrt na osm ráno 10. června všimli čehokoliv podezřelého, co by se střelbou na pastvinách mohlo souviset. „Ozvěte se prosím na linku 158,“ dodala Baláková.