Při nárazu auta do stromu se zranilo pět lidí. (4. 4. 2021) | foto: HZS LK

Na Českolipsku narazilo auto do stromu, pět lidí je zraněných

  • 32
Záchranáři ze tří krajů museli v neděli večer zasahovat u vážné dopravní nehody v Doksech na Českolipsku. Po nárazu auta do stromu se zranilo pět lidí. Jednoho z nich museli záchranáři převézt do nemocnice vrtulníkem. Hasiči použili hydraulické zařízení pro vyproštění zraněných.

Nehoda, při které auto narazilo do stromu, se stala krátce po půl sedmé na silnici z Doks ve směru na Mimoň. Zasahovali u ní jak liberečtí, tak i ústečtí a středočeští záchranáři. 

„Na místě bylo celkem pět zraněných. Pacienta se středně těžkým zraněním si převzali ústečtí záchranáři a letecky ho transportovali do Ústí nad Labem na traumacentrum, neboť náš vrtulník byl u jiného pacienta,“ uvedl mluvčí libereckých záchranářů Michael Georgiev.

Další dva pacienti také utrpěli středně těžká poranění. „Pozemní posádky je transportovaly do liberecké nemocnice na traumacentrum,“ přiblížil mluvčí s tím, že převoz zajistila středočeská záchranná služba.

Zbylí dva pacienti utrpěli lehká zranění a byli převezeni do nemocnice v České Lípě k dalšímu vyšetření a ošetření.

Na místě zasahovali i liberečtí hasiči, kteří to měli z nedaleké nové stanice jen tři minuty jízdy. „Hasiči museli některé pasažéry vyprostit,“ zmínila mluvčí hasičů Kateřina Štajncová.

K nehodě došlo v Doksech na Českolipsku.

K nehodě došlo v Doksech na Českolipsku.

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz

,