Ilustrační foto, Liberec (bílá) vs. Olomouc

Ilustrační foto, Liberec (bílá) vs. Olomouc | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Hokejisté Liberce se dočkali a Olomouci se pomstili za dvě porážky

  • 0
Olomoucké prokletí konečně prolomeno! Hokejisté Liberce porazili ve 36. kole extraligy na domácím ledě neoblíbeného soupeře jednoznačně 4:0.

Hokejisté Liberce válcují soupeře a suverénně vedou extraligu. Jediným týmem, který zatím nepokořili, byla Olomouc. Až do pátku. Bílí Tygři porazili nepříjemného defenzivního soupeře z Hané doma 4:0. Rozhodla druhá třetina, v níž Liberečtí skolili hosty třemi góly.

Tygři od začátku do obranného valu Olomouce bušili, ale dlouho to bylo bezvýsledné. Obrana hostů v čele s Konrádem v brance odváděla bezchybnou práci.

V úvodu druhé části se domácím konečně podařilo prolomit úpornou defenzivu soupeře. Konrád neudržel Dernerovu ránu od modré a Bakoš pohodlně zasunul do prázdné branky. A to nebylo zdaleka všechno. Druhá útočná řada Liberce se v prostřední části postarala ještě o další dvě trefy - přidali je střelou zblízka Radivojevič a šikovnou tečí Lakatoš.

„Řekli jsme si, že už tu bilanci s Olomoucí musíme konečně zlomit. Doteď jsme jí dokázali dát jen jeden gól a už to chtělo vítězství,“ řekl autor první liberecké branky Martin Bakoš. „Celý týden jsme se připravovali na to, že se musíme tlačit před bránu a takhle také padly dva naše góly - stáli jsme před Konrádem a on nic neviděl. To byl podle mě klíč k úspěchu,“ pochvaloval si Bakoš.

Liberec zpečetil triumf čtvrtým gólem v polovině třetí třetiny. Krenželok využil špatné rozehrávky hostů, poslal puk na Jelínka, jehož střela z levého kruhu našla skulinu mezi betonem a tyčkou Konrádovy branky.

Premiéru v tygřím dresu si v pátek odbyl 17letý talentovaný útočník Marek Zachar. Kapitán reprezentační osmnáctky nastoupil na pravém křídle čtvrtého útoku. V prvním útoku naopak kvůli zdravotním potížím chyběl Michal Řepík.

Před zápasem domácí klub ocenil tři své kapitány, kteří oblékali dres Bílých Tygrů ještě v dobách, kdy se jmenovali Stadion a hráli ve druhé a první lize. Libor Pěnkava, Jiří Peřina a Tomáš Vozka převzali z rukou prezidenta klubu dres s číslem 50, všichni totiž letos slaví životní jubileum. Rekordmanem v počtu startů je Vozka, který za Liberec odehrál neuvěřitelných 590 zápasů, naposledy v roce 2000.

V neděli budou Bílí Tygři válčit o další extraligové body na ledě Zlína, hraje se od 15.30.