Liberec: Alena Vokatá (brankářka), Simona Kabeláková

Liberec: Alena Vokatá (brankářka), Simona Kabeláková | foto: Bořivoj Černý, MAFRA

Liberecké florbalistky se utkají s Herbadentem o pohárový triumf

  • 0
V úvodu tisíciletí florbalistky FBC Crazy Girls Liberec kralovaly Čechám. V roce 2006 oslavily svůj šestý mistrovský triumf v řadě, ale od té doby se kádr měnil a omladil a Liberečanky na další velkou slávu čekají. Šanci na trofej mají v pondělí, kdy od 16.00 nastoupí před kamerami ČT4 k finálovému duelu Poháru České pojišťovny 2011 v Praze proti Herbadentu, českému suverénovi posledních let.

"Určitě nejsme favoritkami, což by mohla být i naše malá výhoda. Holky můžou hrát uvolněně, nic je nebude svazovat, naopak můžou jenom překvapit," uvedla Lenka Bartošová, trenérka libereckých florbalistek.

Pražský Herbadent, plný reprezentantek, potvrzuje svoji českou nadvládu i v letošní sezoně. V extralize dosud neztratil ani bod a Liberečanky na něho ztrácejí z 5.místa 15 bodů.

"Uděláme všechno pro to, abychom to soupeřkám znepříjemnily. Celý týden jsme se na tento zápas s holkama zaměřovaly, hlavně na obranu, sledovaly jsme videa, takže po taktické stránce jsme připravené," podotkla Bartošová.

"V tom můžeme být možná trochu napřed, protože hodně hráček Herbadentu bojovalo na nedávném mistrovství světa a teď spíše odpočívaly po tom náročném programu a zisku bronzu. Takže nás asi ničím nepřekvapí."

Bronzovou medaili ze světového šampionátu přivezla ze Švýcarska do Liberce i útočnice Hana Koníčková. "Samozřejmě nabrala cenné zkušenosti, ale pořád patří k těm našim mladším hráčkám. I proto na ni nedáváme nějakou tu těžkou váhu, že musí být hlavní opora. Naopak chceme, aby hrála uvolněně a tu svoji hru," řekla Lenka Bartošová.

"Celkově se na to hráčky hrozně moc těší, protože takový zápas ještě nezažily, mají jedinečnou možnost se prezentovat v televizi a vybojovat trofej. Na druhou stranu z toho mám trošku strach, aby je to to zase moc nesvazovalo."

Liberečankám bude chybět zkušená Matějková, jinak je tým kompletní. Trenérka Bartošová byla jednou z hlavních opor Crazy Girls při jejich šestiletém mistrovském tažení.

"Do toho trénování týmu žen jsem šla i z toho důvodu, abych pomohla zase pro Liberec něco získat. V minulých čtyřech letech se kádr hodně obměňoval a nenašel se ten správný týmový duch. Myslím, že teď se to daří, nabraly se hráčky, které k sobě pasují, a proto jsem ráda, že u toho může být," přiblížila Lenka Bartošová.

O atraktivní prémie se bude dnes poprvé hrát ve finále florbalového Poháru České pojišťovny v hale pražské Sparty. Vítěz mužského finále mezi Chodovem a Vítkovicemi se může těšit na 100 tisíc korun, v ženské kategorii získá úspěšnější tým z duelu mezi Herbadentem SJM Praha 11 a Libercem poloviční částku. Ale prémie získají i poražení finalisté - v mužské části 30 tisíc korun a v ženské polovinu.