Souboj třineckého Jana Peterka (uprostřed) s Darrellem Hayem z Liberce.

Souboj třineckého Jana Peterka (uprostřed) s Darrellem Hayem z Liberce. | foto: Adolf Horsinka, MAFRA

Kanadský obránce Hay už v hokejovém Liberci dohrál, kam zamíří nyní?

  • 0
Hokejisté Liberce už nebudou mít v týmu žádného hráče ze zámoří. Vedení klubu Bílých Tygrů se totiž rozhodlo uvolnit z kádru kanadského obránce Darrella Haye, který se tak stává volným hráčem. Zda bude smlouva ukončena, nebo převedena na jiný extraligový klub, záleží na samotném hráči.

"Přivedli jsme ho jako tvořivého beka, kterého zároveň zdobí i tvrdá hra. I když někdy předvedl dobré výkony, celkově naše očekávání nenaplnil a nebyli jsme spokojeni ani s jeho současnou formou," řekl liberecký manažer Ctibor Jech.

Tygři tak pokračují v trendu omlazování a zlevňování kádru. Odchodem Kanaďana vznikne v sestavě místo pro dalšího z nadějných odchovanců. "Každopádně budeme ještě v průběhu sezony hledat hráče pro výraznější doplnění na tomto postu," ujistil Jech.

Jedenatřicetiletý bek Darrell Hay přišel do Liberce před touto sezonou z Mladé Boleslavi. Za Bílé Tygry odehrál 20 extraligových utkání, ve kterých si připsal jediný bod za gól v posledním utkání proti Zlínu, který Liberečtí udolali 2:1 po prodloužení.