Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Místo Srdce svítil na Hradě otazník

Na neonové Srdce nad Pražským hradem vylezlo v úterý po páté hodině několik desítek lidí. Bleskovou akci ohlásilo seskupení výtvarníků, kteří si říkají Z toho ven. Pokusili se levou půlku Srdce zakrýt tak, aby nad Hradčany svítil jen otazník. Hradní policie se snažila "pachatele" odradit. Těsně před dokončením záměru výtvarníků však správce Hradu srdce zhasl.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

MacLair

29. 1. 2003 13:37
svet bez lasky
Vy snad nejste nikdo zamilovanej, ze na to srdce tak nadavate? Neberu to vubec v souvislosti s Havlem. Koukame se na neon po vecerech s pritelkou... vzdyt je to pekny
0 0
možnosti

jesus

16. 1. 2003 23:52
příspěvek obsahoval nepřípustné výrazy
(Příspěvek zrušen)
0 0
možnosti

Milka

16. 1. 2003 11:13
Mně se líbí
Mně se líbí oboje, srdce i otazník. A jaké prznění historické památky?! Vždyť je to na pár dní. Obávám se, že skutečné prznění historických památeka ničení panoramat našich měst nechává většinu lidí naprosto lhostejnými.
0 0
možnosti

mm

15. 1. 2003 13:13
nechapu...
Nejak nemohu pochopit co porad lidem na tom symbolu vadi. Snad zavist, ze srdicko nemaji doma na baraku? Nijak mne to nepoburuje, naopak, citim z toho zavan lehkosti, snahu o mozne zamysleni se nad svetem. Je celkem nudne brat sebe i okoli neustale prilis vazne a porad jen strnule pochodovat jako robot.  Srdicko je preci hezke.. A pokud mi jej nekdo dava a mysli to vazne, je to preci od neho hezke.. At je to kdokoli..
Ja rikam proc ne. I otaznik je celkem zajimave rozsireni tohoto symbolu!!!
0 0
možnosti

Jarda

15. 1. 2003 15:12
Re: nechapu...
 já nechápu!!  ty to máš taky v hlavě vymaštěný, je to odporný prznění historické památky a to je podle mě zcela nepřípustné!!!
0 0
možnosti

karel

15. 1. 2003 12:53
otočit o 180 stupňů to měli - místo otazníku odpověď
spíše to měli otočit - byla by z toho vyšpulená Havlova feudální prdel.
0 0
možnosti

Jenda I

15. 1. 2003 11:57
Tragédie
Ano, tragedie o několika dějstvích: 1) bezprecedentní svévolné zprznění panoramatu Prahy a jedné z nejvýznamnější kulturní památky jeincem, který se opět musel zviditelnit. Že k tomu zvolil znak bordelů je příznačné,  2) medializace bez přesného označení tohoto nechutného činu, 3) snaha několika odvážných o napravení tohoto neřádu (jak je chcete nazývat vy ostatní je jedno), 4) snaha policie a hradních úředníků zasáhnout proti nim, ač při instalaci drželi hubu a krok. To je další alegorie tohoto PRÁVNÍHO státu ve kterém má každá skupina a jednotlivec předurčené právu dle jeho postavení, věku, barvy (čím světlejěí, tím horší) a jiných faktorů. Já navrhuji, aby byly roztaženy špičky srdce tak, aby nám co nejvíce připomínalo prdel, dojejíž hloubky se stále řítíme.
0 0
možnosti

Graetar

15. 1. 2003 11:01
.
"Z toho ven" na Hrad!
0 0
možnosti

Maxim Krusina

15. 1. 2003 10:56
Umelecke dilo?
Ja si myslim, ze to umelecke dilo ROZHODNE JE! Jedna se totiz o zcela novou oblast umeni: Umeni prosadit se. Na to, aby nekdo vymyslel napad u 5. piva a dokazal ho zrealizovat, tzn. prosadit aby se podobna vec skutecne nechala vyrobit, pripevnit na nejdrazsi medialni prostor v Praze po dobu nekolika mesicu, na to musi mit clovek skutecny talent, opravdu! Myslim, ze tako reklamni kampan je naprosto bestialne genialni! Tusim, ze pan umelec do toho, krome napadu, moc investovat nemusel, nejlepsi reklamni plocha take zadarmo... Pominu-li ted fakt, ze spusta napadu ma smysl pouze kdyz s nim prijdete jako prvni, mam pro vas pozvani. Za 14 dni vyrazim na hrad s napadem pridelat obrovskou rudou hvezdu (samozrejme vkusne preskrtnutou) na vez sv. Vita. Cele by to mohlo byt nafukovaci, z neceho leskleho... a vyjadrovalo by to jak nas narod nema rad komunismus, protoze mame radi nasi uprimnou demakracii. Penize uz mam, dole budou loga Sony, Erektus a Jedlickuv ustav (ustav strycka jedlicky). Elektrika tam nebude, bude to osvetlene reflektory z Kladna, Zbraslavi a z Kolina. Okolo bude pridelane specialni leseni pripoutane k ostatnim budovam prazskeho hradu + duchny dole. To vse kvuli bezpecnosti studentu, kteri se budou pokouset objekt odstranit (na umeleckych skolach bude z hyzdeni hvezdy mozny zapocet, to je jiz domluvene) aby se sprava hradu nemusela bat o jejich zivoty a nemusela tak obetave vypinat proud. Problemum se ma prece predchazet, ne?
0 0
možnosti

Jenda I

15. 1. 2003 12:01
Re: Umelecke dilo?
Plně podporuji. Jste génius. Žádám parlament, aby Vám uvolnil část peněz třeba z povodňových kont.
0 0
možnosti

Penda

15. 1. 2003 10:20
z "dalky"
Od nas z Krkonos se cela kauza jevi celkem smesne. Nekdo dal na Hrad Buhviproc srdce(mohlo byt alespon v Havlove fontu), stalo to mraky penez a nikdo z toho nic nema. Zadne dusevni obohaceni, jen kecy (s prominutim, protoze to podemnou a vcetne me, neni nic jinyho). Jestli nekdo tvrdi, ze mu srdce pripada krasne a ma z toho dobry pocit, at mi napise, rad s nim podebatim. Ftipna replika s otaznikem vse podtrhuje.
Jsem nazoru, ze nase spolecnost jeste nedospela do stadia, kdy muze delat velka gesta, ktera budou i tak chapana. Zatim tu mame daleko vaznejsi problemy, nez premyslet o tom, co je to za cloveka ten David, proc radeji nenatrel hrad na ruzovo, co to srdce znamena, proc je zrovna na Hradě a ne ve Vlčicích (mozna by ho videlo asi o milion lidi min a David by se nezviditelnil, nebo pan Havel?), same nepodstatne otazky!!!
Male poselstvi Vam, kteri nemate nic jineho na praci, nez-li instalovat kyce po historickych pamatkach(sprayerum to taky neprochazi!); Vam, kteri si nechavate zviditelnovat sva obydli a Vam, ktere to tak nesmirne irituje.
Myslete! Je lepe nez-li dlouze premyslet kdy zhasnout, nikdy nerozsvecet.
 Vsechny zdravi
Penda
0 0
možnosti

jerry

15. 1. 2003 10:41
Re: z
No mě vtipnější než otazník připadala fotka co proběkla po spuštění "uměleckého díla" kdy byla z nějakého pohledu z Prahy vidět svítící prdel .....
Co se týká mého názoru .... už by někdo mohl konečně nechat klesnout své ego a tu příšernost vypnout komu by to vlastně vadilo než pár zainteresovaným??? Kromě tvůrce možná havlovic rodince, která se dušovala, že to srdce s ní nemá nic společného a je vlastně náhodou, že si ho lidé spojují s podpisem budoucího exprezidenta a teď se všemožně berou zato, aby konec tohoto skvostu korespondoval s koncem mandátu.
P.S.: jsem z Brna a dát takovou hovadinu někdo na Špilberk nebo Petrov udělám co je v mých silách, aby to to zmizelo okamžitě
0 0
možnosti

Frn

15. 1. 2003 10:20
Samotné srdce mi nevadí, ale ať si Havel dá na SVŮJ barák !!!
Nechápu jakým právem to tam Havl nechal nainstalovat. VChová se jako zpupný monarcha, kterému tu všechno patří. Ten hrad přece NENÍ JEHO !!! On je jenom prezident, de fakto zaměstnanec státu, který užívá prostory Pražského hradu jen na reprezentaci našeho státu. Pokud hodlá prznit nějakou nemovitost, ať si dává srdíčko na svou vilu v Portugalsku, ale na hrad takový kýč nepatří ! Havel zkrátka zkouší, co si vůči národu ještě může dovolit.
0 0
možnosti
  • Nejčtenější

Zemřel zpěvák a herec Josef Laufer, po čtyřech letech v umělém spánku

21. dubna 2024

Ve věku 84 let zemřel herec, režisér, zpěvák a scenárista Josef Laufer. Informaci potvrdil ředitel...

Zemřela herečka Hana Brejchová. Proslavil ji film Lásky jedné plavovlásky

22. dubna 2024  7:52,  aktualizováno  9:48

Zemřela herečka Hana Brejchová, bylo jí 77 let. Zazářila ve filmu Miloše Formana Lásky jedné...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Larry je mrtvý. Tvůrci Simpsonových nechali po 35 letech zemřít štamgasta od Vočka

24. dubna 2024  8:35

Zarytí fanoušci seriálu Simpsonovi smutní. Tvůrci totiž nechali zemřít jednu z postav, která byla...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

24. dubna 2024

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Společnost mučených básníků. Zpěvačka Taylor Swiftová vydala nové album

19. dubna 2024

Potřebovala jsem ho natočit, je to album, které mě zachránilo. Takto zpěvačka Taylor Swiftová...

KOMENTÁŘ: Z Davida Černého se stal parazit. O umění už dávno nejde

24. dubna 2024

Premium Když se David Černý v televizi pohádal s kurátorkou Marií Foltýnovou, spory o jeho plastiku na...

Letní slavnosti staré hudby budou snít. Uvedou i portugalské fado

24. dubna 2024  17:10

Festival Letní slavnosti staré hudby, jenž tradičně obohacuje nabídku klasické hudby v prázdninové...

Kapela je fajn, ale teď mi vyhovuje jít s vlastní kůží na trh, říká Petr Kolář

24. dubna 2024

Premium Na základě posluchačského zájmu o sérii koncertů Tajný místa vydal zpěvák Petr Kolář stejnojmenné...

Kdo je Český hrdina? Důchodce, co kácí stromy na trať? ptá se Dočolomanský

24. dubna 2024  11:23

Příběh důchodce Jaromíra Baldy, který před sedmi lety způsobil dvě železniční havárie, aby ve...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!