Snímky nominované v novinářské soutěži Czech Press Photo 2020

Snímky nominované v novinářské soutěži Czech Press Photo 2020 | foto: koláž iDNES.cz

Sestřičky, nebo cirkus? Vyberte svého favorita soutěže Czech Press Photo

  • 2
Od čtvrtka jsou známy nominace letošního ročníku fotografické soutěže Czech Press Photo. Vybrané snímky připomínají první vlnu pandemie koronaviru, loňskou střelbu v ostravské nemocnici i soud s Mariánem Kočnerem. Témat je však mnohem víc. Svého favorita můžete vybrat v hlasování na iDNES.cz.

O nominovaných snímcích letos rozhodovala pětičlenná porota. Jejími členy byli Joe Klamar z agentury AFP, americká reportážní fotografka Nicole Tungová, australský fotograf Chris McGrath z Getty Images, český fotograf Herbert Slavík a šéf fotobanky ČTK Petr Mlch. 

Oficiální výsledky letošního ročníku soutěže budou známy ve středu 2. prosince. Prozatím však kvůli vládním nařízením není jasné, v jaké formě se uskuteční vyhlášení. Ředitelka soutěže Veronika Souralová má v záloze i online variantu. Ideálně by se však ceremoniál měl uskutečnit v Národním muzeu.

Vyberte svého favorita Czech Press Photo 2020

AKTUALITA: Tomáš Benedikovič (Denník N): Kočner

Právě tam se i v březnu uskuteční výstava Czech Press Photo 2020, která představí nejen oceněné snímky, ale i vybrané nominované fotografie, které si zaslouží pozornost. Expozice se pro veřejnost otevře v březnu příštího roku a potrvá do října.

V anketě iDNES.cz můžete o svém oblíbeném snímku hlasovat do konce listopadu.