Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Připravujeme online reportáž

Oscar 2010

Slavnostní ceremoniál komentují Mirka a Tereza Spáčilovy

02:29
Děj se přesunul do sálu Kodak Theatre. Show začíná.
02:25
Jeff Bridges, nominovaný za výkon ve filmu Crazy Heart, dorazil s manželkou. O ní moderátorka řekla, že "vypadá šťavnatě". Rovněž nominovaná Meryl Streepová (Julie a Julia), která drží rekord v počtu neproměněných šancí, nakráčela na koberec se sympaticky odevzdaným výrazem. "Chodím si to sem užít. Ráda vidím přátele, když vypadají dobře a jsou umytí. A nejlepší okamžik je, když si v sále sundám boty," uvedla.
02:23
Tereza
TEREZA: Připojuji se ke chvále budapešťské jednotky. Neježe Fuka umí dělat Wow!, ale báječně vyslovuje jména módních návrhářů. Miluji, jak říká "guči" (Gucci, pozn. red.).
02:20
Mirka
MIRKA: Také zdravím kluky do Maďarska. Kdykoli jim vypadne originální zvuk a domýšlejí si, je to lepší než to, co neslyšíme. A také: Fuka dělá nádherně Wow!
02:19
Cameron Diaz byla diplomatická. Místo, aby označila jeden nejoblíbenější film, mluvila o tom, jak se těší na přátele, s nimiž se po roce setká.
02:18
Jennifer Lopez se novinářům svěřila, že ji nejvíce oslovil snímek Precious: Based on the Novel Push by Sapphire (Označila jej za "tááák dojemnýýý").
02:16
  • Oscar 2010 - Anna Kendricková

    Oscar 2010 - Anna Kendricková / Autor: AP

02:13
Prostranství před divadlem Kodak se tradičně proměnilo v přehlídkové molo. "Carrie" Sarah Jessica Parkerová dorazila v Chanelu a tvářila se nadšeně: aby ne, nominaci na Zlatou malinu za nejhorší herecký výkon nakonec neproměnila.
02:10
Mirka
MIRKA: Zdravím čtenáře. Vypínám budík a zapínám počítač a kávovar.
02:08
Tereza
TEREZA: Zdravím čtenáře, kteří jsou tak báječní, že s námi bdí. Oscary se nám rozjíždějí, tak jen doufejme, že budou pestřejší, než róby podle posledních trendů. Šedá a pudrová soutěž by mě nebavila.
02:04
Červený koberec se zaplnil, na místě už je George Clooney s partnerkou (o které se vyjádřil, že neumí anglicky, takže s ní nikdo nemusí mluvit) či Sandra Bullocková. "Budu si tu užívat každý okamžik. A až to skončí dám si smažené hranolky a milkshake."
2:01
Redakce iDNES.cz zdraví všechny filmové fanoušky, kteří se rozhodli sledovat 82. udílení výročních cen Americké filmové akademie on-line. Zároveň posíláme pozdrav i do Budapešti, odkud ceremoniál moderují Tomáš Baldýnský, František Fuka a Alexandr Michailidis.
01:39
Tereza
TEREZA: Všimla jsem si, že zatímco televize včetně prestižní ABC teprve rozehřívají kamery, na sociální síti Facebook už Oscary žijí minimálně hodinu. A dokonce se přes jejich prostřednictvím můžete zeptat svého favorita na cokoli. Tomu se říká revoluce.
01:20
Vítěz
...and the Oscar goes to...! Kdo letos uslyší tuhle větu? nominace ZDE

V tuto chvíli jsou na světě pouze dva lidé, kteří těsně před zahájením oscarového ceremoniálu vědí, kdo si odnese ceny.

  • Oscar 2010 - Rick Rosas a Brad Oltmanns ze společnosti PriceWaterhouseCoopers (PWC) jsou jediní, kdo znají výsledky soutěže

    Oscar 2010 - Rick Rosas a Brad Oltmanns ze společnosti PriceWaterhouseCoopers (PWC) jsou jediní, kdo znají výsledky soutěže / Autor: AP

Slavnostní ceremoniál se tradičně koná v losangeleském divadle Kodak. Dění na červeném koberci budeme sledovat od 2:00, roli komentátorů přijaly Mirka Spáčilová (MF DNES) a Tereza Spáčilová (iDNES.cz).

Nepřehlédněte

- VÍTĚZOVÉ KATEGORIÍ:

- Film roku: Smrt čeká všude
- Anim. film: Vzhůru do oblak
- Režie: Kathryn Bigelowová (Smrt čeká všude)
- Herec v hl. roli: Jeff Bridges (Crazy Heart)
- Herečka v hl. roli:
- Herec ve vedl. roli: Christoph Waltz (Hanebný pancharti)
- Herečka ve vedl. roli: Mo'nique (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire)
- Adap. scénář: Geoffrey Fletcher (Precious: Based on the Novel Push by Sapphire)
- Původní scénář: Mark Boal (Smrt čeká všude)