Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Tyhle komiksy pobaví, napnou, a z jednoho vám spadnou kalhotky

  17:41
Jestli si snad ještě někdo myslí, že současní komiksoví tvůrci postrádají smysl pro humor, jeden z mnoha dokladů najde hned v prvním svazku následujících tipů.

Ilustrace z komiksu Miluju Led Zeppelin | foto: BB/art

ELLEN FORNEY: Miluju Led Zeppelin (BB/art)
Miluju Led ZeppelinKnížka obsahuje autorčiny nejlepší práce, které se objevily v nejrůznějších komiksových sbornících, časopisech a alternativních týdenících. Velkoformátový komiksový výbor s podtitulem "Komiksový výbor, ze kterého vám spadnou kalhotky" byl nominován na ceny Harvey a Eisner. Obsahuje celostránkové stripy, z nichž řada spadá do kategorie "Jak na to". V některých autorka rozdává své cenné rady ve smyslu ryze praktickém, to když třeba radí "Jak kouřit trávu a neskončit ve vězení", koneckonců i "Jak to udělat ženský rukama". Některé rady lze zařadit spíš mezi mírně praštěné ("Jak kroužit ňadry na různé strany"), jen menšinu nelze doporučit k otestování v praxi, například "Jak si přišít amputovaný prst zpátky". A dál? Historka o setkání s Tomem Waitsem, grafický přehled života Courtney Love, mapa erotogenních zón, cynická úvaha o "posledních věcech člověka" Poslední soundtrack a spousta dalších mimořádně vtipných i cynických příběhů. Mimochodem, o ty LedZep tady vůbec nejde...

SCOTT ALLIE, MARIO GUEVARA, DAVE STEWART: Solomon Kane - Ďáblův hrad (Comics Centrum)
Solomon KaneMezi hrdiny bez bázně a hany, kteří se zrodili ve fantazii amerického spisovatele Roberta Erwina Howarda, vyčnívá vedle barbara Conana puritánský válečník Solomon Kane. Jeho dobrodružství se odehrávají v reálném 16. století, které autor obdařil řadou nadpřirozených postav, duchů, démonů a čarodějů. Některé příběhy se odehrávají v hlubokých neprobádaných džunglích Afriky, Kane ale pronásleduje a nemilosrdně trestá zlo i v zemích Evropy. Komiksová verze jednoho z Kaneových příběhů vyšla u příležitosti premiéry filmu Solomon Kane, který vznikal na našem území za vydatného přispění českých herců a filmařů.

MATT GROENING (ed.): Futurama-O-Rama (Jota)
FuturamaDruhá návštěva Futuramy v českém jazyce. Fry, Bender a Leela se vydávají na další a ještě úžasnější mise. Nechybí souboj s vesmírnými robopiráty a ke známým hrdinům se tentokrát přidají i další oblíbené postavy — Leo a Inez Wongovi, nemravně bohatí majitelé Marsu a shodou okolností též rodiče Amy, která pracuje jako stážistka v Planet Expressu. Opět se objevuje i proslulý sukničkář kapitán Zapp Brannigan a jeho nenápadný, ale o to zábavnější druh Kif. Nechybí šílené pokusy ovládnout svět, ještě šílenější a velmi nebezpečné mořské opičky z dávno minulého dvacátého století a komplikované vztahy Leely a kapitána Brannigana.

JAMES ROBINSON ad.: Terminátor - Kniha druhá (BB/art)
Terminátor 2Druhá kniha Terminátora nabízí delší uzavřené příběhy, rozvíjející klasickou filmovou ságu a mapující svět před katastrofou i po ní. Skynet stále hledá nové způsoby, jak vyhladit zbytek lidské populace, a tak nebezpečí číhá na každém kroku – v podobě strojů, zvířat i lidí. Jenže přílišná dokonalost je nebezpečná a může se obrátit i proti svým tvůrcům. Příběhy v tomto sborníku má na svědomí jak zkušený vypravěč James Robinson (Starman), ale kupříkladu i tvůrce Loba Alan Grant. Z kreslířů se monster z budoucnosti ujal legendární hororář Guy Davis (Baker Street, Sandman Mystery Theatre, The Zombies That Ate the World) či tvůrce speciálů Hitmana Steve Pugh (Hellblazer, Hotwire).

GARTH ENNIS, STEVE DILLON, PETER SNEJBJERG: Preacher - Válka na slunci (BB/art / Crew)
Preacher: Válka na slunciLegendární komiksová řada "brutálně-popkulturních náboženských road westernů" Preacher pokračuje už šestou knihou, ve které se příběh o nalezení Boha v Texasu mění v opravdovou válku. Šílenství vrcholí, přátelství se rozpadá a krize narůstá. A divných lidí je kolem čím dál víc. Třeba kosmonaut, který v poušti buduje podivnou stavbu, či skupina buranů se zvláštním jídelníčkem. Nemůžeme zapomenout ani na Herr Starra, který při své cestě za pomstou riskuje více než ztrátu další části těla. A možná přijde i Svatý všech zabijáků. Součástí komiksové knihy je "padoušský speciál" věnovaný Herr Starrovi: Válka jednoho muže.

PETR KORUNKA: Radiator & Recyklator (Labyrint)
Radiator & RecyklatorS výmluvným podtitulem Nic menšího než záchrana lidstva vyšel nový komiks absolventa ateliéru ilustrace a grafiky VŠUP (podle scénáře Edgara Dutky nakreslil v roce 2008 komiksovou povídku Odvážní mladí muži na visutém laně). Po nezdařeném pokusu o přerušení plánu výstavby dálnice se dva nerozluční přátelé Radiator a Recyklator ocitnou v hloubi pustého lesa. Náhodou proniknou do rozsáhlého podzemního komplexu, kde je šílený vědec Deviator postupně zasvěcuje do tajů svých výzkumů a experimentů. Brzy oba hrdiny vyšle na důležitou, nebezpečnou misi kamsi do vzdáleného vesmíru.

JEFF SMITH: Kůstek - Útěk z Kůstkova (Crew)
KůstekV prvním svazku českého vydání komiksové legendy jsou spojeny první dvě z devíti knih: Útěk z Kůstkova a Velký kraví závod. Nakladatelství popisuje Kůstka jako "mix Pána prstenů a animovaných filmů od Pixaru". Fantasy epos zavede čtenáře do krásného i nebezpečného světa, plného prapodivných bytostí – věčně hladových krysáků, bojových včel, obřích rudých draků s doutníkem a agresivních babiček. Kůstek si rychle získal kultovní věhlas, veškerá možná ocenění a post jednoho z nejzásadnějších světových komiksů. Nabízí rozmáchlý příběh, ve kterém se mísí humor s emocemi, napětím a hororem a jedno plynule přechází v druhé.

ANDY DIGGLE, JOCK: Parchanti: Vsaďte si (Comics Centrum)
fghndxfPrvní čistě akční non-fiction comics, který v České republice vyšel. Vše, co se na jeho stránkách odehrává, lze označit za reálné a možné. Nenajdete zde žádné nadpřirozené úkazy ani superhrdiny, pouze obyčejné lidi - ovšem s výcvikem speciálních vojenských jednotek. Scénář Andyho Diggla je akční, napínavý, s nečekanými zvraty a vtipnými dialogy. Kresby výtvarníka Jocka jsou plné skutečných zbraní, technických detailů a doplňují celkovou atmosféru příběhu. Knihu tvoří uzavřený příběh s náznakem dalšího pokračování, které pod názvem Parchanti: Zdvojnásobení sázek vyjde ve druhé polovině letošního roku. Akční série Parchanti má celkem pět dílů, na její motivy byl letos v USA natočen stejnojmenný film.

BRIAN AZZARELLO, EDUARDO RISSO: 100 nábojů - Hlas krve (BB/art / Crew)
100 nábojů: Hlas krve"Smrt, moc, sex, prachy, tajemství a náboje: to jsou jediné věci, o kterých stojí za to mluvit." Takové je motto série, jíž vyšla v českém překladu už třetí část. Nabízí jeden uzavřený příběh, točící se kolem mladíka jménem Loop. S pistolí a stovkou nevystopovatelných nábojů - darem záhadného agenta Gravese - jde navštívit otce, kterého dosud nepoznal. Nejprve se mu chce jen pomstít za to, že ho s matkou opustil, jenže hlas krve je silnější než touha po pomstě. A tak se začně pomalu s otcem sbližovat. Otce ale není žádné neviňátko a Loop začíná na vlastní kůži zjišťovat, jak doopravdy vypadá život v podsvětí.

Autor:

Byl to lynč, ale rány už se zahojily, vzpomíná Rusevová na neúspěch Elišky a Damiána

  • Nejčtenější

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

13. dubna 2024  9:22

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil...

Zbrojířka filmu Rust půjde do vězení za zabití na 1,5 roku. Viník je Baldwin, míní

15. dubna 2024  21:44

Sedmadvacetiletá Hannah Gutierrezová-Reedová, která dohlížela na bezpečnost zbraní při natáčení...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

RECENZE: Kvůli střelci ve škole si Stíny v mlze II počkaly. Žádná škoda

8. dubna 2024  21:25

Premium Co si budeme nalhávat, druhá řada krimiseriálu Stíny v mlze budí zájem hlavně epizodou, kvůli níž...

Kde budeme hrát? Populární Dejvické divadlo hledá útočiště

10. dubna 2024  14:42

I tak oblíbená scéna, jakou je Dejvické divadlo, nemusí mít kde hrát svá představení. Na sociálních...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

KVÍZ: Jak dobře se orientujete ve filmech a rolích Rudolfa Hrušínského?

13. dubna 2024  10:30

Stačil mu jeden pohled a vyjádřil všechno, co si jeho postava v danou chvíli myslí. Rudolf...

Předobraz dívky 50. let, Třískova Julie. Tomášová oslaví pětadevadesátiny

16. dubna 2024  14:10

Divadelní i filmoví diváci obdivovali její křehkou krásu, uchvacovala však také uměleckým projevem....

Asi se už budu víc cenzurovat. Proč dávat bulváru náboje, říká Mirai Navrátil

16. dubna 2024

Rozstřel Českým éterem zní melodie kapely Mirai už deset let, v pátek vydali novou desku Tomodachi a před...

Jeho prastrýc založil Primeros, teď Nicholas Lowry provází Identitou

16. dubna 2024

Čeští filmaři právě dotočili první celovečerní projekt s názvem Identita. Film o českém grafickém...

Zbrojířka filmu Rust půjde do vězení za zabití na 1,5 roku. Viník je Baldwin, míní

15. dubna 2024  21:44

Sedmadvacetiletá Hannah Gutierrezová-Reedová, která dohlížela na bezpečnost zbraní při natáčení...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!

Čechy poznám podle outdoorové módy. Nosí ji bohužel i ženy, říká Kerekes

Vica Kerekes (43) si postěžovala na to, že Češi nosí outdoorové oblečení často i na místa, která k tomu nejsou vhodná...

Náhle zemřel zpěvák Maxim Turbulenc Daniel Vali, bylo mu 53 let

Ve věku 53 let zemřel zpěvák skupiny Maxim Turbulenc Daniel Vali. Letos by se svou kapelou oslavil 30 let na scéně....

Rohlík pro dítě, nákup do kočárku. Co v obchodě projde a kdy už hrozí právník?

V obchodech platí pravidla, která občas zákazník nedodržuje. Někdy se navoní parfémem, aniž by použil tester, nebo...

Roman Šebrle ukázal novou lásku, s kolegyní z práce vyrazili do Málagy

Roman Šebrle (49) je po čase opět šťastně zadaný. Jeho partnerka se na Instagramu pochlubila společnou fotkou z...

Ve StarDance zatančí Vondráčková, Paulová, hvězda Kukaček i mistryně světa

Tuzemská verze celosvětově mimořádně úspěšné soutěže StarDance britské veřejnoprávní televizní společnosti BBC se už na...