Miloslav Šimek a Jiří Grossmann

Miloslav Šimek a Jiří Grossmann | foto: Supraphon

Na podzim vyjde kompletní archiv Šimka a Grossmana i pohádky Ivany Gottové

  • 1
Komplet všech dochovaných nahrávek populární dvojice Miloslava Šimka a Jiřího Grossmanna, pohádkové vyprávění manželky mnohanásobného Českého slavíka nebo českou audioknihu Milana Lasici, načtenou Zdeňkem Svěrákem. To vše je mezi desítkou titulů mluveného slova, s nimiž na podzim počítá Supraphon.

"Chceme jimi zaujmout příznivce audioknih i kvalitního nadčasového humoru. Část produkce zaměříme i na dětské posluchače různých věkových skupin," řekl mluvčí vydavatelství Vladan Drvota.

Audiokniha divadelníka a humoristy Milana Lasici O lidech a lidech vyjde už začátkem září a bude výběrem fejetonů, které napsal v posledních letech. Interpretem minipříběhů a humorných úvah je kromě autora Zdeněk Svěrák. Nahrávka bude dostupná i digitálně, například na serverech Supraphonline.cz a Audioteka.cz.

Jiří Grossmann a Miloslav Šimek

"Na konec října připravujeme k vydání souhrn všeho, co kdy ve zvuku zaznamenaly mikrofony z díla autorské dvojice Šimek-Grossmann. Komplet přinese zájemcům i překvapení, protože se podařilo objevit záznamy dosud nevydané a neslýchané. V kolekci budou všechny pořady ze Semaforu v nesestříhané podobě i nejrůznější kuriozity, nečekané dialogy a písničky," uvedl Drvota.

V září zamíří k dětem CD s názvem Kolotoč a Copánek, upletené z povídání, písniček, pohádek a hádanek. Pásmo z textů básníků, například Františka Hrubína, Františka Halase, Karla Šiktance, Josefa Kainara a Oldřicha Mikuláška, přednášejí děti i dospělí, mezi nimi Jaroslav Kepka, Jana Drbohlavová a Viola Zinková.

Ivana Gottová

Pro druhou polovinu října se počítá s vydáním Andělských pohádek na dobrou noc, z nichž bude číst svým dvěma dcerkám Ivana Gottová. Společně si i zazpívají – texty písní napsal Ondřej Suchý, režisérem bude Jan Jiráň. Nová nahrávka Divadla Spejbla a Hurvínka právě vzniká ve studiu a bude se jmenovat Hurvínek a funící Billy. Předvánoční atmosféru umocní nahrávka semaforské hry Opera Betlém, k níž se Jiří Suchý inspiroval barokní naivistickou zpěvohrou.

"Vycházel z rodinných tradic českých Vánoc a stvořil okouzlující příběh doplněný koledami, vánočními písněmi i jejich jazzovými verzemi," uvedl Drvota. Album se na trhu objeví začátkem listopadu.

,
Témata: Supraphon