Haruki Murakami

Haruki Murakami | foto: Profimedia.cz

Nový Murakami vyjde v dubnu. Detaily jsou přísně střežené tajemství

  • 1
V dubnu vyjde nový román oblíbeného japonského spisovatele Harukiho Murakamiho. Na pulty obchodů se dostane tři roky po posledním díle jeho trilogie 1Q84. Oznámil to Murakamiho japonský nakladatel.

Nakladatelství Bungeishunju Ltd. je velmi skoupé na podrobnosti. V sobotu zveřejnilo jen malou reklamu v japonských novinách, která uváděla: "Haruki Murakami: Dlouho očekávaný román vyjde v dubnu." "Tento projekt vychází jako přísně střežené tajemství," řekl mluvčí nakladatelství. "Ta reklama je všechno, co v tuto chvíli smíme prozradit." Potvrdil jen, že román vyjde v japonštině. Informace o možných překladech zatím neuvedl.

Murakamiho třídílný román 1Q84, což se v japonštině dá číst jako 1984, se stal celosvětovým fenoménem. Více zde. Už předtím ale byl Murakami velmi známý po celém světě a jeho díla byla přeložena do 40 jazyků včetně češtiny či slovenštiny. Mezi ně patří například Norské dřevo, Na jih od hranic, na západ od slunce, Kafka na pobřeží či momentka z japonské metropole nazvaná Afterdark.

,