Doporučujeme

Ziggy Marley | foto: Gregory Bojorquez

Ziggy Marley vystoupí na Colours. Syn Boba Marleyho zahraje v ČR poprvé

  • 2
Osminásobný držitel Grammy a nejstarší syn Boba Marleyho Ziggy Marley zahraje na festivalu Colours of Ostrava. Bude to jeho vůbec první koncert v Česku. Organizátoři oznámili i další jména. V Dolních Vítkovicích příští rok vystoupí norská zpěvačka Aurora a americká kapela Cigarettes After Sex.

„O tuto velkou hudební osobnost, která je známá i svými rozsáhlými filantropickými aktivitami, jsme se snažili několik let. Jsem ráda, že její první tuzemský koncert klapl právě na příští Colours of Ostrava,” říká ředitelka festivalu Zlata Holušová o umělci, který se vyznačuje pozitivním přístupem k životu.

Přezdívku Ziggy dostal Marleyho nejstarší syn po alteregu Davida Bowieho, Ziggym Stardustovi. V jamajském slangu Ziggy znamená joint. Jeho občanské jméno zní David Nest Marley. Po spolupráci ve svými bratry ve skupině The Melody Makers se David v roce 2003 vydal na sólovou dráhu.

Kromě hudby se Ziggy věnuje také filantropii. Společně se svou manželkou je aktivní ve vlastní nadaci URGE, která pomáhá chudým dětem v Africe či na Jamajce. Na kontě má také spolupráci s OSN.

Norská zpěvačka Aurora se do areálu Dolních Vítkovic vrátí po dvou letech s novou deskou. Uskupení Cigarettes After Sex naopak vystoupí na festivalu poprvé. Ale v Česku hráli nedávno, v dubnu navštívili pražský klub Roxy.

Další ročník festivalu Colours of Ostrava se uskuteční od 18. do 21. července 2018. Čtyřdenní vstupenky jsou k dostání v e-shopu na webových stránkách festivalu a v síti Ticketpro.