Křest DVD Karel Gott: Lady Karneval

Křest DVD Karel Gott: Lady Karneval | foto: Jan Pomuk ŠtěpánekiDNES.cz

Zatímco Gott křtil DVD, Češi dostali gól

  • 3
Takovou nervozitu Karel Gott na křtu zřejmě ještě nezažil. Zatímco představoval své nové DVD, čeští fotbalisté hráli s Itálií.

Křest DVD Lady Carneval/Hity 60. let byla výrazná společenská událost, ale přesto organizátoři sázeli na jistotu a den před konáním akce rozeslali pozvaným novinářům upozornění, že po křtu bude možné sledovat fotbalový zápas Česka proti Itálii. Výkop zápasu se totiž shodoval se začátkem křtu.

Téma fotbalu se v průběhu křtu objevovalo všude. Ve chvíli, kdy čeští fotbalisté dostali první gól, davem hostů a fotografů to jen zklamaně zašumělo. Křest byl zrovna v plném proudu. "Tak to je zlé, jedna nula," prohodil na pódiu zklamaně Gott.

Kmotry byli zpěvačka Eva Pilarová, režisér mnoha Gottových videoklipů Ivo Paukert a Jan Adam, který DVD připravil. Hned jak zpěvák a jeho hosté po zhruba půlhodině odešli z pódia, v prostorech klubu Mirage se zeleně rozzářily televizní obrazovky.

Celebrity si tak mohly alespoň na chvilku oddechnout od mohutného zájmu desítek fotografů. Ti v hloučcích postávali u televizí a množství známých tváří všude kolem je nechávalo chladnými.

Součástí křtu bylo také předání zlaté desky za prodej křtěného DVD, kterou Gottovi předala Helena Vondráčková. Zpěvák jí na oplátku předal desku platinovou za prodej zpěvaččina prvního DVD Přelety.

"Děkuji za zlato, já dávám platinu," komentoval situaci Gott a vzápětí převzal ještě plyšového Maxipsa Fíka z rukou pořadatelů z vydavatelství Supraphon pro dceru Charlottu Ellu.

Gottovo DVD Lady Carneval/Hity 60. let obsahuje 25 písniček, několik bonusů v podobě dvou anglicky zpívaných a jedné slovensky zpívané skladby a šest živých nahrávek.

Zároveň na něm najdete první československý videoklip Zdvořilý Woody z pera dvojice Suchý - Šlitr nebo pět duetů - s Evou Pilarovou, Vlastou Průchovou, Janou Petrů, Karlem Hálou a Jiřím Kysilkou a Milanem Chladilem.

"Bylo hodně těžké vyřazovat skladby z mnoha mých hitů," řekl Gott, který dosud prodal více než třicet milionů desek.