Duo Wye Oak

Duo Wye Oak | foto: MeetFactory

Novou desku skládali i po telefonu. Do Prahy se vrací Wye Oak

  • 1
Ani vzdálenost dva tisíce kilometrů nezabránila americké folkové dvojici Wye Oak ve skládání nové hudby. Důkazem budiž jejich čerstvě vydané šesté album The Louder I Call, The Faster It Runs. Jak nová deska zní, představí v pražské MeetFactory ve čtvrtek 26. dubna.

„Když jsme to album nahrávali, žil jsem v Texasu a Jenn v Severní Karolíně. Je to už třetí deska, kterou točíme za takovýchto podmínek, kdy jsme každý na opačném konci země. Už to máme zvládnuté,“ řekl Andy Stack pro server Little Village Mag a dodal, že by do budoucna chtěl zkusit zase tvořit jinak než po telefonu.

Prahu Andy Stack and Jenn Wasnerová navštívili naposled v roce 2014, kdy se jejich hudba nesla ještě ve více folkovém a dream-popovém duchu. Podle aktuálních recenzí, však návštěvníky tentokrát v MeetFactory čeká dospělejší zvuk, ve kterém si pohrávají s kytarami jako nikdy před tím.

Největší úspěch Stackovi a Wasnerové přinesla deska Civilian z roku 2011, po jejímž vydání se začali o jejich písně zajímat i televize a Hollywood. Některé skladby zazněly v seriálech Živí mrtví nebo One Tree Hill. Nebáli se však ani spojení s klasikou a vyzkoušeli si hraní se symfonickým orchestrem Baltimore Syphony.

Společně s Wye Oak vystoupí v Praze ještě americký experimentální básník Suno Deko. Vstupenky jsou v předprodeji k dispozici za 290 korun.