Kapela Vanua 2

Kapela Vanua 2 | foto: Brainzone

VIDEO: Kapela Vanua 2 se loučí s živými nahrávkami, v létě jde do studia

  • 0
Kapela Vanua 2 na sebe upozornila už loni. Sešli se v ní hudebníci z legendárního Blue Effectu se zpěvákem Yannickem Tevim. Nyní skupina představuje svůj první videoklip ke skladbě Bridge Me Out. Písnička pochází z loňských live session ve studiu Sono.

„Je to naše rozloučení s živými nahrávkami, které jsme pouštěli během roku na našem Facebooku. V létě se chystáme do studia natočit první studiovou nahrávku,“ říká baskytarista kapely Wojttech Říha.

Nová česká kapela Vanua 2 je postavená na základu legendárního Blue Effectu, který zůstal bezprizorní po úmrtí Radima Hladíka. Sestavu doplňují zpěvák Yannick Tevi pocházející z tichomořského ostrova Vanuatu a kytarista Honza Ponocný.

Videoklip Bridge Me Out vznikal v průběhu sedmi měsíců v okolí Prahy a na živých vystoupeních Vanua 2. Natočil jej režisér a kameraman Misha Pekárek společně s výtvarníkem Filipem Kazdou. „Název skladby mluví za vše. Píseň je o nejtemnějších chvílích života, které nás v životě potkávají právě proto, aby člověk mohl najít cestu, překročit svůj vlastní stín a objevit jasnější směr pro nový začátek v životě,“ popisuje Pekárek.