Kapela Vanua 2

Kapela Vanua 2 | foto: Brainzone

PREMIÉRA: Muzikanti z Blue Effectu nekončí. Hlásí se kapela Vanua 2

  • 9
Rytmika legendárního Blue Effectu, tedy bubeník Václav Zima, baskytarista Wojttech Říha a klávesista Vít Beneš, který se v sestavě kapely Radima Hladíka rovněž objevil. To je základ nové české kapely Vanua 2, která se představuje singlem Bridge Me Out.

Trojici muzikantů doplnil kytarista a zpěvák se „sealovským“ hlasem Yannick Tevi, pocházející z tichomořského ostrova Vanuatu a kytarista Honza Ponocný. Pětice muzikantů osciluje mezi popem a rockem. Návaznost kapely na Blue Effect stvrzuje i to, že se o ni manažersky stará manželka Radima Hladíka Zlata.

„Když skončil Blue Effect, řešili jsme, co dál. V té době mě oslovil Yannick Tevi s žádostí o spolupráci. Jeho hlas mě okamžitě dostal. Takže jsme s Vaškem a Vítkem postavili kapelu a natočili první nahrávky,“ popisuje basák Wojttech Říha. „Po zveřejnění prvních videoklipů, které jsme natočili ve čtyřech, mi napsal Honza Ponocný, kterého zaujal Yannickův hlas a písně. Na konci zprávy napsal, zřejmě v žertu, zda nehledáme kytaristu. Hned druhý den jsem mu volal,“ doplňuje Říha.

Kapela během pár měsíců připravila vlastní repertoár, se kterým se premiérově představí 20. září v pražské Malostranské Besedě, a nahrála živě i s obrazem ve studiu Sono první skladby. „Jsme nová kapela, takže zatím desku neplánujeme. Spíše se vydáme cestou nahrávání živých snímků, ve kterých lidé uvidí, jak hrajeme a vypadáme. Zdarma je budeme umisťovat na náš Facebook. Hlavně chceme koncertovat,“ dodává Říha.