V Mohelnici je folkový Dostavník

Na to nejlepší za třicet let folkového, trampského a country festivalu Mohelnický dostavník se mohou o víkendu těšit návštěvníci autocampingu Morava, kde je hlavní scéna hudební přehlídky. Na hlavní scéně začíná dnešní program už v půl deváté.

Hlavním trhákem dopoledního programu bude od 10.40 Fleret s Jarmilou Šulákovou.

"Každý rok pořádámě ankety, koho by si zde příští rok diváci přáli slyšet. Navíc letos slavíme třicátiny, takže při dnešním galavečeru lidé uvidí skutečnou muzikantskou špičku," uvedl hlavní organizátor Pavel Aligátor Nenkovský.

Dnes dopoledne si lidé mohou muzikanty poslechnout od 9 do 12 hodin také na náměstí Svobody, kde hrají kapely Bluegrass comeback, Pouta, Vodopád či Modrá kref.

Galavečer na hlavní scéně v mohelnickém kempu začíná ve 14 hodin. Úvod obstarají skupiny Lístek či Jarret. Potom už následují folkové hvězdy. "Například zde bude trio Vlasta Redl, Slávek Janoušek a Jaroslav Samson Lenk nebo kapely Hop Trop, Nezmaři, Kamelot či Žalman a spol. a mnoho dalších," dodává Pavel Nenkovský.

Večer vyvrcholí ve 22 hodin Dostavnickým ohňostrojem. Půl hodiny po jeho skončení následuje country bál se skupinami Vodopád a Modrá kref.

Zítra si od 8.30 mohou lidé na hlavní scéně poslechnout Tempo di Vlak, Eagles & Horses Band a další. Jednodenní vstupné stojí v sobotu 300 kroun a v neděli o stovku méně.