The Game

The Game | foto: Profimedia.cz

U Mimoně se potká gangsta s crunk ikonou

  • 2
Hip Hop Jam, nováček mezi tuzemskými festivaly, nabídne o víkendu žhavá jména světového hip hopu, domácí rapovou špičku i unikátní doprovodný program.

Dvoudenní urban culture open air festival, který se uskuteční v areálu bývalého vojenského letiště Hradčany u Mimoně (okres Česká Lípa), své brány otevře v pátek úderem 14. hodiny.

Čeští hiphopeři se třesou zejména na premiérová vystoupení amerických headlinerů. Předkrmem bude v pátek explozivní show legendární crunk ikony Davida Bannera a hlavním chodem pak koncert představitele west coast hip hopu, bývalého člena 50 Centovy G-Unit, gangsta rappera The Gamea, který vtrhne na pódium v neděli hodinu po půlnoci.

Hlavní hvězdy doplní na hlavní scéně elita českého a slovenského rapu v čele s PSH, Indy & Wich, Kontrafakt, Supercrooo, Pio Squad, WWW nebo Vecem. Ve dvou party zónách bude návštěvníky až do pozdně ranních hodin bavit řada dýdžejských part v čele s Black Starr DJs (DJ Orion, DJ Mike Trafik), Platinum Soul DJs (DJ Omar, DJ Abdul 52, DJ Enemy, DJ Double J) či R'n'B Paradise DJs (DJ Beax, DJ Rikardo, DJ Rockstar).

V tanečním koloseu věnovanému příznivcům breakdance, hip hop new style, lockin', house dance nebo krump se v dvoudenním programu představí několik stovek tanečníků z celé Evropy.

Neméně zajímavou atrakcí budou první letní snowboardové závody na nefalšovaném sněhu s největší rozjezdovou rampou pro snowboarding v Česku. Ve skate parku budou prohánět svá prkna nejlepší čeští jezdci, leteckými akrobatickými kousky ohromí čtveřice The Flying Bulls.

Návštěvníci se mohou těšit i na akční show nejlepšího českého FMX jezdce Petra Kuchaře a vycházející hvězdy Petra Piláta, kteří budou létat do výšky třiceti metrů.

Na rapové exhibicionisty čeká veřejný freestyle ring, na výtvarně nadané graffiti jam, na sportovce paintball area a streetballové koše. Dámy si pohoví ve speciální Ladies Zone s masážemi, vlasovým studiem, kosmetikou a sprchou.

Vlaky i autobusy jezdí do Mimoně a Doks. Z obou míst bude zařízena kyvadlová doprava do areálu festivalu. Velkokapacitní parkoviště se bude nacházet poblíž hlavního vchodu do areálu v sousedství stanového kempu.