Tři sestry - promo snímek k albu Mydlovary (2007)

Tři sestry - promo snímek k albu Mydlovary (2007) | foto: Michal Straka

Tři sestry na své nejdelší desce opěvují Mydlovary

  • 8
Lou Fanánek Hagen natočil s divočáckým oktetem Tři sestry nejdelší album ve své historii. Šestnáctá řadová nahrávka dostala název Mydlovary a kapela s ní v prosinci vyjede na turné.

Deska dostala jméno po vísce u Českých Budějovic. "Jednou jsme jeli přes tu vesnici a někdo začal v tranzitu zpívat Mydlovary, Mydlovary, dobré mýdlo dáváte. Tak jsme to 'moravsky' nacvičili a zpíváme to občas na konci koncertu," vzpomíná textař a frontman kapely Fanánek.

Křest desky se uskuteční 11. listopadu právě v sále hasičské hospůdky Mydlovarka v Mydlovarech, čímž kapela poruší letitou tradici křtů v domovském hostinci Na Staré Kovárně. Kmotrou alba bude česká oštěpařka Bára Špotáková.

Album se stopáží 55:43 je nejdelším studiovým albem v dvaadvacetileté historii kultovní kapely, vyhlášené svou náklonností k pivu. Bude k dostání v jednodiskové či limitované dvoudiskové verzi s DVD, které nabídne sedmnáct klipů Tří sester, další dvě videa od Hagen Baden a tajný bonus. Fanoušci se mohou těšit i na tradiční spojovačky mezi písněmi, které jsou však nyní pojaty trochu jinak.

V prosinci vyrazí Tři sestry na velké předvánoční turné. Na jedenácti místech České republiky zazní osvědčené hity i nové skladby. Hosty turné budou Jaroslav Uhlíř a pražská punková kapela M.Z.H. (Mnohej z nich je hrbatej).

Na vybraných koncertech pak sestavu ještě doplní Vypsaná fixa (Pardubice, Havlíčkův Brod a Mladá Boleslav) a De Bill Heads (Liberec). Celé turné vyvrcholí 22. prosince grandiózním koncertem v pražské T-Mobile Areně.

Tři sestry, jež samy sebe s oblibou titulují jako "soubor kreténů", vznikly v roce 1985 v pražském Braníku. Po řadě klubových vystoupení jim v roce 1990 vyšlo debutové album Na Kovárně, to je nářez. Předchozí řadovou desku Na eXX Tři sestry vydaly před dvěma lety, loni jim vyšlo narozeninové DVD s názvem 20 let naživo se záznamem open air koncertu na pražském koupališti Džbán.

Z původní sestavy v kapele vydrželi pouze zpěvák a textař Fanánek a baskytarista a kapelník přezdívaný ing. Magor. Ty aktuálně doplňují akordeonistka a zpěvačka přezdívaná Supice, kytaristé Ronald Seitl a Zdeněk Petr, bubeník Franta Vrána, saxofonista Martin "Jaroušek" Roušar a houslista František Kacafírek.

, Filter