The Tiger Lillies

The Tiger Lillies | foto: 10:15 Promotion

The Tiger Lillies postraší hororovou show

Na našich pódiích velmi populární britské trio The Tiger Lillies přiveze v pondělí 21. května do pražské Archy projekt Mountains Of Madness, na němž spolupracuje s německým hudebníkem Alexandrem Hackem.

V hudbě The Tiger Lillies se snoubí láska k dekadentnímu meziválečnému kabaretu, starodávným kramářským písním a morytátům, k pouličnímu a hospodskému muzikantství i šansonu - podobně jako třeba ve starší tvorbě Toma Waitse.

The Tiger Lillies, vedeni zpěvákem a akordeonistou Martynem Jacquesem, ovšem zpívají velmi drsné texty, jejichž působivost ještě zvyšuje zpěvákova neobvyklá fistule.

Projekt Mountains Of Madness, který existuje i ve filmové verzi a byl vloni představen v rámci Febiofestu, vychází textově z tvorby amerického hororového spisovatele začátku minulého století Howarda Philipse Lovecrafta.

Na hudební stránce show spolupracuje se základním triem The Tiger Lillies další významná osobnost evropské scény, člen německých Einstürzende Neubauten, multiinstrumentalista Alexander Hacke.

Vizuální podobu představení Mountains Of Madness dala americká výtvarnice, DJka a režisérka Danielle de Picciotto.