Jiří Fetka z kapely Tak co?

Jiří Fetka z kapely Tak co? | foto: Johanka Francesco

VIDEO: Kapela Tak co? si pozvala zpěvačku ze SuperStar a zkouší rapovat

  • 4
Kapela Tak co? momentálně točí své debutové album a jeho součástí bude i skladba Kobry, ke které nyní představuje klip. Video vzniklo na ulicích New Yorku či Bostonu a v písni hostuje také zpěvačka Magdalena Šalamounová, někdejší výrazná účastnice soutěže SuperStar.

Píseň Kobry vznikla díky překladateli Jiřímu Popelovi, který kapele na Facebook k jednomu textu připsal, že v něm slyší rap. „Kapelník Marcel Harvánek se toho chytil, ale text se mu z nějakého důvodu nedařilo rapově uchopit, zato v textu Kobry našel právě to, k čemu nás nepřímo vybídl Jirka,“ líčí baskytarista kapely David Hrbek.

Video ke Kobrám vznikalo ve stejnou dobu, kdy skupina Tak co? píseň natáčela ve studiu Švandova divadla. Daniel Hrbek, ředitel a režisér této smíchovské scény znal píseň z demo nahrávky, znal její atmosféru a obsah a s tím vědomím točil na mobil situace a scenérie během pracovní cesty v New Yorku, Bostonu a Washingtonu. Z několika hodin různých záběrů pak asociativně vybíral a vznikl tak jeho vlastní vizuální komentář k písni, vlastně čtyřminutová obrazová báseň.

Jako host nazpívala vokály ve slokách Magdalena Šalamounová, což si všichni z kapely považují, protože jsou jejími fanoušky už od dob, kdy se poprvé objevila v televizní show Česko hledá Superstar. „Poté jsme sledovali její působení coby frontmanky v elektronickém uskupení Photolab a u Mira Žbirky v písni Tento song,“ vzpomíná David Hrbek. „Její part v písni Kobry je nenápadný, ale velice důležitý. Její hlas je plný erotiky, zranění a samoty, přesně takový, který píseň Kobry vyžadovala, aby byla úplná.“