Doporučujeme

Kelly Clarksonová už ví, co chce.

Kelly Clarksonová už ví, co chce. | foto: Profimedia.cz

Superstar Kelly Clarksonová vydala slušnou desku podle příručky

  • 1
Největší výsledek amerického hledání superstar se jmenuje Kelly Clarksonová. Zpěvačka se silným hlasem a desetimilionovým prodejem desek vydává čtvrté album, jež nazvala All I Ever Wanted, tedy vše, co jsem kdy chtěla.

A je to takový poslechový průvodce americkým názorem na současnou podobu populární hudby hlavního proudu. Vše, co kdy Clarksonová chtěla, jsou totiž podle všeho na zvuku kytar postavené popové písně, jejichž tempo si povětšinou s důtkami v tónech uzurpují dominující balady.

Ty naštěstí s přehledem převálcuje každá z rychlých energických vypalovaček, které novinku otvírají a pouští do její předvídatelnosti alespoň nějakou tu šťávu.

Zpěvačka jde celou svou kariéru přesně a cíleně za svým a díky tomu a svému zvučnému vokálu dnes patří mezi největší mladé popové hvězdy. Směle obstojí po boku Britney Spearsové i Pink – právě hranice těch dvou mladá zpěvačka ctí a za žádnou cenu nepřekračuje.

Kelly ClarksonKelly Clarkson


Po výhře v soutěži vlastně stála v podobné situaci jako Aneta Langerová. Nejprve narychlo natočila nevýraznou popovou desku, a pak se teprve vrhla na muziku, kterou chtěla opravdu dělat, a stala se i spoluautorkou některých svých písní.

Zpěvačka Kelly Clarkson


V případě Kelly Clarksonové je výsledkem už poněkolikáté vycizelovaný rádiový poprock. Desku All I Ever Wanted tvoří písničky, v nichž je všechno na svém místě. Je perfektně nahraná, má moderní zvuk a hlasové možnosti a schopnosti jsou u mladé zpěvačky na výši.

Připodobnit se chce třeba zvuku takových Garbage. Ovšem s textovým rozptylem omezeným od vyhlédnutí objektu, zamilování se, až k bolesti v srdci. Ta deska je podle mnoha měřítek perfektní. Jeden problém však má. Nepřekvapí vás na ní ani sten.

HODNOCENÍ MF DNES: 60%