Taneční hudbě chybí ženy, říká DJ Steve Aoki. Zahraje v Praze

  • 2
Americký DJ Steve Aoki upozornil, že taneční hudbě chybí výraznější ženský element. V rozhovoru pro Channel 4 News naléhá na vydavatelství, promotéry i organizátory festivalů, aby dýdžejkám nabídli větší prostor. Ve středu Aoki, který je v současné chvíli devátým nejlepším dýdžejem na světě, zahraje v pražském klubu SaSaZu.

Apel však Aoki vysílá i do dýdžejských řad. „Myslím, že jedna věc, kterou dýžejové musí udělat, je ustoupit stranou a udělat místo pro dýdžejky,“ řekl. „Měli by se stát jejich spojenci, příznivci a pozvat je, aby si společně zahráli,“ dodal.

Aoki není pouze výraznou osobností elektro scény, je také zakladatelem hudebního vydavatelství Dim Mak Records, které vydalo desky kapelám The Kills, Bloc Party nebo Klaxons. Jako interpret uspěl na mezinárodní scéně mimo jiné spolupracemi s Linkin Park, Diplem či Zuperem Blahqem, tehdejším alter egem zpěváka will.i.am. známého ze skupiny Black Eyed Peas.

V roce 2013 si Steve Aoki za desku Wonderland vysloužil nominaci na Grammy. Pražský klub SaSazu Aoki rozezní ve středu od půlnoci. Předcházet mu budou vystoupení klubových interpretů Matamar a John Noah. Lístky jsou v prodeji za 990 Kč.