Věra Špinarová pro Magazín DNES

Věra Špinarová pro Magazín DNES | foto:  Michal Sváček, MAFRA

Špinarová smrká a kašle: Ve vážném stavu jsou jedině mé koncerty

  • 2
V Ostravě se ve čtvrtek rozšířilo, že zpěvačka Věra Špinarová leží v tamní fakultní nemocnici v kritickém stavu. "To je typická Ostrava. Ve vážném stavu jsou jedině mé nejbližší koncerty, protože jsem dostala rýmu, kašlu a asi mám i chřipku," reagovala na dotaz iDNES.cz.

Věra Špinarová

Dodala, že ve středu se jí udělalo špatně, má suchý dráždivý kašel a cítí snad všechny klouby v těle. "Tak nyní běhám do doktorech, právě jste mě zastihli na plicní ambulanci. Musím se za pár dnů dát do pořádku, i když teď se určitě necítím dobře," hlesla Špinarová.

S obavami vzhlíží hlavně k příští středě, kdy má vystoupit ve vyprodané Lucerně. Má jít o vrchol její dosavadní pěvecké kariéry. "O víkendu mám i televizní natáčení s Těžkými Pokondry, ale samozřejmě Lucerna je ještě důležitější. To už musím být zdravá, neexistuje jiná varianta," konstatovala.

Věra Špinarová: Jednoho dne se vrátíš (obal 3CD)

Zpěvačka si k šedesátinám (22. 12.) dala trojalbum svých nejúspěšnějších písniček, jímž se poprvé ohlíží za svou čtyřicetiletou kariérou. V Lucerně má navíc převzít Diamantovou desku Supraphonu za 1 500 300 zvukových nosičů, které prodala v letech 1969 až 2011.

První album s názvem Andromeda vydala Špinarová před 39 lety, od té doby nazpívala desítky hitů. Tím největším je pak bezesporu Jednoho dne se vrátíš (Tenkrát na Západě). "Už delší dobu si říkám, co by bylo, kdybych ji dala hned jako první na začátek koncertu. Jestli by tam lidi vůbec zůstali. Nebo by hned po ní šli domů? Fakt by mě zajímalo, jestli by v tom sále někdo zůstal," řekla v rozhovoru pro Magazín DNES.